Belföld

Terézvárosban csak a propaganda megy

Zöldfelületek kialakítása helyett fakivágások

Hassay Zsófia kilenc esztendőn keresztül volt Terézváros polgármestere. Véleménye szerint a VI. kerület fejlődése annak ellenére megállt, hogy kiemelkedően jó lehetőségekkel adták át a városrész irányítását a balliberális ellenzéknek és a momentumos Soproni Tamás polgármesternek.

„Nem hiszem, hogy van még egy önkormányzat az országban, amely kedvezőbb helyzetben kezdhette meg tavaly ősszel a munkát, mint Terézváros, ahol tizennégymilliárd forintos tartalékkal adtuk át a kerületet” – mondta lapunknak Hassay Zsófia, hozzátéve, ehhez képest semmilyen érdemi fejlesztés nem indult el, az látszik, hogy a kommunikáció fontosabb lett az elvégzett munkánál. Az új vezetés sajtósok hadát foglalkoztatja, hogy propagálják a semmit. Még olyan területeken sem történt előrelépés, amelyek a választási ígéreteikben kiemelten szerepeltek.

„Az eddigieknél is átláthatóbb önkormányzattal kampányoltak, nagyobb részvételiséget ígértek, ehhez képest az önkormányzati cégek felügyelőbizottságaiba kizárólag a saját embereiket ültették, és az átláthatóságot segítő kérdésekre nem válaszolnak. Van olyan ügy, amire négy hónapja nem kapunk feleletet. Teljesen antidemokratikusan működik a kerület, amelyet jól érzékeltet az a botrány, amelyről Terézváros leginkább ismertté vált az elmúlt esztendőben. A Benczúr utcai fakivágásokra gondolok, ahol huszonkilenc fát nyilvánítottak életveszélyesnek, és mindenféle egyeztetés nélkül kivágták azokat, miközben tízezer négyzetméter új zöldfelület kialakításával kampányoltak. Jól mutatja ez azt az átgondolatlanságot, felkészületlenséget, ami a jelenlegi vezetőkre jellemző” – sorolta Hassay.

 Felidézte: azt ígérték, hogy a helyieknek visszaadják a parkolók egyharmadát, de ez sem valósult meg, viszont több helyen is közlekedési káoszt alakítottak ki. „Látványpolitizálás zajlik, és a szivárványos zászló kihelyezése fontosabb volt a polgármester, Soproni Tamás számára, mint a Hunyadi téri vásárcsarnok fejlesztése. Mi a homlokzat felújításával megkezdtük ezt a munkát, előkészítettük a folytatást, ők pedig még egy közbeszerzést sem tudtak kiírni, annak ellenére nem tettek semmit, pedig rengeteg pénzt hagytunk rájuk” – fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink