Belföld

Ötezer aláírás Karácsony ellen

Belváros-Lipótváros: tovább a korábban megkezdett úton

„Egészségmegőrzés, közterület-felújítások, zöldberuházások, közlekedés-fejlesztés, illetve a koronavírus-járvány elleni védekezés” – sorolta lapunknak az elmúlt egy év meghatározó intézkedéseit Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere.

A már befejezett és kivitelezés alatt álló projektek kapcsán elmondta, rövidesen több utca megújítása fejeződik be, illetve kiváló ütemben halad a Belvárosi Sportközpont kivitelezése is. Belváros-Lipótváros első embere kiemelte, ahogy a pandémia első, úgy a második hullámában is mindent megtesznek a belvárosiak biztonsága és egészsége védelmében. „Gondoskodtunk a 65 év felettiek ebédellátásáról, emellett ajándék sonkát és almalevet vittünk házhoz, valamint megoldottuk a gyógyszereik kiváltását és az élelmiszereik beszerzését. Ingyenesen hívható Belvárosi Barát társalgási telefonvonallal álltunk a kerületiek rendelkezésére, a családoknak pedig online programokkal kínált tartalmas időtöltést a Belvárosi Közösségi Tér” – fogalmazott, hozzátéve, hogy ősszel is biztosítanak ingyenes maszkot a kerületieknek, s hőkamerás rendszerrel óvják a belvárosiak egészségét a kiemelt intézményekben.

A V. kerületet érintő konfliktusokkal kapcsolatban Szentgyörgyvölgyi közölte: amellett, hogy a fővárosi tulajdonban lévő közterületeket nem gondozza megfelelően a Fővárosi Önkormányzat, „a magát demokratikusnak mondó Karácsony Gergely főpolgármester az V. kerületben élők véleményének figyelmen kívül hagyásával hajléktalanszálló létrehozását indítványozta a Városházán.” Lakossági kezdeményezésre majdnem ötezer aláírás gyűlt össze Karácsony önhatalmú döntése ellen, s bár a petíciót elküldték a baloldali városvezetőnek, ő a mai napig nem tisztelte meg válaszával az aláírókat – fűzte hozzá a fideszes politikus, megjegyezve, hogy a főpolgármester fittyet hányt a kerületi szabályozásokra is.

Kapcsolódó írásaink