Belföld

Közös közleményben utasítják el Hadházy vádjait a baloldal pártjai

A baloldal pártjai közleményben utasították vissza Hadházy Ákos vádjait: az egykori LMP-s politikus a vasárnap elvesztett borsodi időközi választáson indított jobbikos Bíró Lászlóról állította, hogy 50 millió eurós EU-s támogatás eltüntetéséhez lehet köze, ezt viszont a választásig inkább nem hozta szóba.

Közös közleményben utasítják el Hadházy vádjait a baloldal pártjai
A baloldali radikális Hadházy Ákos
Fotó: MH/Katona László

„Fontos az is, hogy az amúgy is feszültséggel túlterhelt közéletet ne mérgezzék félinformációkból, tájékozatlanságból, tévedésből fakadó burkolt gyanúsítgatások, amelyek igazságtartalmát nincs módunk vizsgálni. Legnagyobb sajnálatunkra most éppen ez történt, emiatt kötelességünk rögzíteni: a rendelkezésre álló információk alapján nem állják meg a helyüket azok az állítások, amelyeket Hadházy Ákos tett Bíró László szerepvállalása kapcsán” – áll a szövegben, amelyet a baloldali ellenzék minden pártja aláírt.

A baloldal szerint Hadházynak maga Bíró ajánlotta fel, nézzen meg minden iratot és dokumentumot, ami érdekli.

„Miután a húszperces, kampányhajrában beiktatott látogatás megtörtént, Hadházy Ákos megnyugodva távozott Bíró László otthonából. Ami ezek után történt, arra nehéz magyarázatot találni – kiváltképpen azért, mert a pártvezetők közül senkit sem keresett meg –, mindenesetre Hadházy Ákos médiában tett, több helyen egymásnak is ellentmondó kijelentéseit visszautasítjuk” - olvasható a közleményben, amelyet aláírt a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd - tudatta a hvg.hu

Kapcsolódó írásaink