Belföld

„Ha a baloldalon múlna, már most sem lenne hitelmoratórium”

Ha a baloldalon múlna, már most sem lenne hitelmoratórium - írta a Fidesz az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

„Ha a baloldalon múlna, már most sem lenne hitelmoratórium”
Varju László
Fotó: MH/Purger Tamás

 A nagyobbik kormánypárt Varju Lászlónak, a DK alelnökének azon kijelentésére reagált, miszerint a kormány átverte az embereket, amikor azt ígérte, hogy a hitelmoratórium lejárta után nem fognak nőni a törlesztőrészletek.

A Fidesz közleménye szerint, elképesztő, hogy azok papolnak hitelmoratóriumról, akik egyszer már nemet mondtak az intézkedésre, veszélybe sodorva ezzel a családok életszínvonalát és a munkahelyeket.

Ezt az bizonyítja, hogy amikor a veszélyhelyzet megszűnt, a baloldal Gyurcsány irányításával nem volt képes támogatni az átmeneti szabályokat, így többek között a hitelmoratórium év végéig történő meghosszabbítását sem - írták.

Ugyanakkor, a védekezés elősegítése helyett most is „kamuhíreket” gyártanak - tették hozzá.

A Fidesz közlése szerint a fizetési moratórium 1,6 millió magyar embernek és több mint 60 ezer vállalkozásnak nyújt segítséget, mintegy 2000 milliárd forint értékben.

„A Fidesz ezért továbbra is kiáll a kormány világszerte is egyedülálló intézkedése mellett és kész minden támogatást megadni, ahhoz, hogy a családok, a nyugdíjasok, a munkanélküliek, a közfoglalkoztatottak és a bajba került vállalkozók esetében, januártól további hat hónappal meghosszabbítsuk a moratóriumot” - tartalmazza a közlemény.
 

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsányék búcsúajándéka

ĀA baloldal ma harsányan követelőző vezéralakjai 2008-ban a 13. havi illetmény elvételét válsághelyzettel indokolták

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom