Belföld

Előrelépés csupán a kerületet képviselők fizetésében történt

Szakmaiatlan döntések, lépések Pestszentlőrincen és Pestszentimrén

Ughy Attila polgármesterként kilenc éven át irányította Pestszentlőrincet és Pestszentimrét. Úgy érzi, az eddig dinamikusan fejlődő XVIII. kerület megtorpant, még az előkészített beruházások sem valósulnak meg.

Ha a járvány miatti nem normális helyzetet is figyelembe vesszük, akkor is elkeserítő, hogy mennyire leállt a dinamikusan fejlődő kerület – mondta lapunknak Ughy Attila. Hozzátette, olyan, nyolcéves munkával előkészített beruházást söpörtek félre, mint a Béke tér megújításának második üteme. Ez a projekt már nem is szerepel a fővárosi koncepciókban, pedig Budapest mostani irányítói még ellenzéki képviselőként megszavazták a megvalósítását. Ugyanilyen komoly előkészületek előzték meg a dél-pesti kerékpárút kialakítását, de az ezzel kapcsolatos három kerületet érintő megállapodást már fel is mondták. Helyette a város belső részein buszsávra vezettek rá kerékpáros utat. Óriási hiba, amikor a hosszú egyeztetésekkel előkészített beruházásokat félreteszik, mert az előzetes egyeztetések miatt évekig tart, amíg egy új ötlet a megvalósításig eljut, véli Ughy.

A volt polgármester szerint elkeserítő, hogy még a saját ígéreteiket sem veszik komolyan. A választások előtt a Nagykőrösi út felújításával kampányoltak, ám jelenleg még az előkészítésre sem terveztek be pénzt. „Hiba lenne, ha csak a jelenlegi DK-s polgármester, Szaniszló Sándor gyenge érdekérvényesítéseként magyaráznánk az elmaradásokat, mert a kerület is folyamatosan leépít, és rendkívül méltánytalannak tartom, hogy éppen a szépkorúakon spórol, akik inkább megbecsülést érdemelnének. Korábban évente háromszor igyekeztünk kisebb karácsonyi, húsvéti csomagokkal és őszi burgonyaosztással kifejezni feléjük a hálánkat” – sorolta, megjegyezve, ezeket teljesen megszüntették, még az olyan nagy érdeklődést kiváltó, ám az önkormányzatot jelentősen nem terhelő programot is lényegében felszámoltak, mint amilyen a Nyugdíjas Akadémia volt, amely tartalmas elfoglaltságot kínált az idősebbeknek. Arra a legbüszkébbek, hogy hét-nyolc kilométer járdát felújítottak, ám korábban ebből is évente húsz kilométert tettünk rendbe – közölte. Fejlődésről kizárólag a kerületet irányító képviselők fizetése esetén beszélhetünk, akik akár hétszázötvenezer forintot is kereshetnek, azt a pandémia sem érintette – magyarázta Ughy.

Kapcsolódó írásaink