Belföld

A lakosság egymást segítette a Covid-járvány leküzdésében

Budafokon felszámolják az összes lakóövezeti, belterületi földutat

Huszonkét éves tapasztalata alapján Karsay Ferenc, Budafok-Tétény fideszes polgármestere azt nyilatkozta lapunknak: „Ez átlagos év volt, melyek nehézségeit nagyban enyhítette, hogy a helyhatósági és az országgyűlési választások időpontjai nem estek egybe, így a fővárosi váltásból adódó zavaros helyzetet kompenzálta az a stabilitás, amit kormányzati oldalról megtapasztaltunk.”

A lakosság egymást segítette a Covid-járvány leküzdésében
Karsay Ferenc polgármester szerint valódi közösség alakult ki a kerületben
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A XXII. kerület első embere leszögezte, az elmúlt három ciklus során stabil, kiszámítható alapot teremtettek, amely tervszerű fejlődési és működési pályán tartja mind a költségvetést, mind a működést.

„A koronavírus-járvány kihívások elé állított bennünket is, de leginkább szervezési szempontból, gazdasági vészhelyzet nem alakult ki a veszélyhelyzeti intézkedések bevezetése miatt sem, nem kerültünk gazdasági kényszerpályára” – emelte ki Karsay, hozzátéve, fejlesztések tekintetében, amit korábban elterveztek és fizikailag megvalósítható, azt meg fogják valósítani 2020-ban. A fideszes polgármester a legnagyobb pozitívumnak azt az összefogást tartja, amivel a kerület lakossága egymást segítve a járványban, valódi közösséget alkotva működött. „Budafok-Tétény pozitív értelemben vett kisvárosias jellege egyre inkább érződik az itt élők és dolgozók hozzáállásán is. Egyre többen vesznek részt a településünkért folytatott közös munkában, amely során nem a pártpreferenciák, hanem a közösség érdekei, az egymás iránti tisztelet dominál” – fűzte hozzá a városvezető.

Az idei terveket taglalva Karsay elmondta, felszámolják az összes lakóövezeti, belterületi földutat, amely nem csupán az utak aszfaltozását jelenti, hanem a szennyvízcsatorna, csapadékvíz-elvezetés, a közvilágítás és az útépítés együttes kivitelezését.

A fideszes polgármester megemlítette a kerület labdarúgócsapatának, a BMTE-nek a sikerét is (a klub hosszú idő után jutott vissza az első osztályba – a szerk.), mert mint fogalmazott: „sportolóink erőfeszítése az összefogás jegyében példa értékű lehetne sok ellenzéki politikus számára is. Az egyik legnagyobb csalódás ugyanis ebben az évben – folytatta Karsay –, hogy miközben az ellenzéki képviselők egy része tisztességesen és komolyan dolgozik a kerületért, és kialakult egy működő munkakapcsolat, másik részük a Momentum vezetésével a folyamatos zavarkeltésen dolgozik, megtámad komplett ágazatokat, mint például a szociális vagy az oktatási ágazatot, és próbálja befeketíteni az intézmények összes dolgozóját”.

Kapcsolódó írásaink

Elszálltak Karácsonyék ígéretei

ĀAz előző ciklusban Budafok-Tétényben több mint három és félszer annyi fővárosi kezelésű utat hoztak rendbe, mint amennyit most terveznek