Belföld

Jakab Péter nem mert bemenni a parlament mai ülésére

A baloldal hétvégi szerencsi időközi választáson elszenvedett vereségét követően Jakab Péter nem mert bemenni a parlament hétfői ülésére. A Jobbik elnöke gyáván megfutamodott, pedig bizonyára szembesítették volna a képviselők korábbi kijelentéseivel, melyekben azt hangoztatta, hogy október 11-én le fogják győzni a Fideszt.

Jakab Péter nem mert bemenni a parlament mai ülésére
Jakab Péter, a Jobbik elnöke
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Jakab Péter a parlament szeptember 21-ei ülésén az alábbiakat mondta:

„Október 11., jegyezzék meg ezt a napot! Ezen a napon ugyanis a borsodi időközi országgyűlési választáson le fogjuk önöket győzni, lebontjuk a kétharmadot...”

„Október 11-én jön a viszonválasz, képviselőtársak. Lesz itt csillaghullás! Azon a napon ítéletet fognak mondani az emberek önök felett, és énnekem egy kis öröm, hogy az ország legszegényebb megyéje, Borsod fog ítélkezni önök felett. Azon a napon mi, borsodiak fogjuk elindítani azt a lavinát, ami egyszer s mindenkorra maga alá fogja temetni azt az elmebajt, amit úgy hívnak, hogy Fidesz-kétharmad. Tudom, hogy félnek.”

„Október 11-én veszítsék el méltósággal a kétharmadot!”

Nos, mint ismeretes, Jakab Péter jóslatai nem jöttek be, hiszen Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében megtartott időközi választást. Az emberek nem kértek a baloldal botrányt botrányra halmozó, antiszemita, rasszista jelöltjéből, Bíró Lászlóból.

A választást követően egy Facebook-bejegyzésben Hadházy Ákos is kritikusan fogalmazott Bíró Lászlóról, illetve arról, hogy a baloldali pártok beálltak a több okból is vállalhatatlan jelölt mögé.

„A pártok azt hitték, ha összefogás van, minden van, a jelölt személye egyáltalán nem is lényeges, bárkit el lehet indítani. Ha Bíró nyert volna, nem csak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét” - írta közösségi oldalán Hadházy.

Kapcsolódó írásaink