Belföld

Kormánypárti siker a borsodi időközi választáson

Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében megtartott időközi választást.

Kormánypárti siker a borsodi időközi választáson
Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP borsodi jelöltje
Fotó: MH

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 99 százalékos feldolgozottságnál Koncz Zsófia a szavazatok 50,87 százalékát (17 597 fő) gyűjtötte be, míg a baloldali szivárványkoalíció nyíltan antiszemita jelöltje, Bíró László 45,9 százalékot (15 875 fő) kapott.

Ez azt mutatja, hogy Borsodban megbukott a Gyurcsány vezette baloldali koalíció, ami a hatalomért és a pénzért mindenre képes. Tisztán látszik, hogy az emberek nem kérnek a baloldalból, ami egyszer már tönkretette az országot.

Objektum doboz

Simicskó: A teljes baloldali ellenzék összefogása sem képes a választópolgárok megvezetésére

Koncz Zsófia győzelmével is bebizonyította, hogy a teljes baloldali ellenzék összefogása sem képes a választópolgárok megvezetésére - fogalmazott Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője az MTI-hez vasárnap este eljuttatott közleményében.

Az emberek jól látták, hogy a közelmúltban még antiszemita kijelentéseket tevő, gyanús cégügyletekbe keveredő jobbikos jelölt nem lehet Szerencs országgyűlési képviselője - hangsúlyozta Simicskó István. A politikus gratulált Koncz Zsófiának, aki a tragikus hirtelenséggel elhunyt édesapja, Koncz Ferenc helyébe lép képviselőként.

A kisebbik kormánypárt frakcióvezetője hozzáfűzte: bíznak benne, hogy együttes erővel meg tudják védeni a magyar embereket, a munkahelyeket és az eddig elért eredményeket az országot most próbára tevő vírushelyzet idején is.

Kósa: Az egyesült baloldal semmilyen gátlástól nem riad vissza, a hatalomért és a pénzért mindenre képes

 A kampányban kiderült, hogy az egyesült baloldal semmilyen gátlástól nem riad vissza, a hatalomért és a pénzért mindenre képes, de az is, hogy a választók nem kérnek a „Gyurcsány-féle vegyesfelvágottból” - mondta Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő vasárnap a borsodi időközi választást követő sajtótájékoztatóján, Szerencsen.

Kiemelte: a választás napján is több provokációt követtek el az egyesült baloldal aktivistái, de a választókat ez sem tántorította el.

Úgy fogalmazott: minden választás a demokrácia ünnepe, és ma megint kiderült, hogy demokrácia van Magyarországon, a magyar választók tudnak felnőttek módjára döntéseket hozni.

Kósa Lajos szerint Koncz Zsófia kitűnően fogja folytatni azt a munkát, amelyet édesapja, az autóbalesetben elhunyt Koncz Ferenc elkezdett a választókerületben.

Fidesz: Megbukott a baloldali koalíció a szerencsi választáson

 A tegnapi szerencsi időközi választáson megbukott a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali koalíció, ami a hatalomért és a pénzért mindenre képes - írta a nagyobbik kormánypárt.

A választáson részt vevő emberek egyértelmű üzenetet küldtek: nem kérnek abból a baloldalból, ami egyszer már tönkretette az országot - emelte ki a Fidesz.

Hozzátették: Koncz Zsófia megválasztott képviselőként folytatni fogja édesapja munkáját és megvédi az ott élők munkahelyét 

Kapcsolódó írásaink