Belföld

A BKK cáfolja az „igazmondó” baloldali Tüttő Kata állítását

Életveszélyes a Drégelyvár utcai felüljáró

Életveszélyes állapotban van a Drégelyvár utcai felüljáró – jelentette be drámai hangon alig másfél hete Tüttő Kata főpolgármester-helyettes (MSZP). Az autósokat a bejelentés előtt már tavasz óta nem engedték a hídra, a közösségi közlekedést azonban nem korlátozták, azaz az utasokkal tömött buszok folyamatosan közlekedtek és most is közlekednek rajta. Az eredeti cél egyébként az volt, hogy a szerkezetet háromnegyed év alatt felújítják és legkésőbb jövő januárban visszaadják az autósoknak is.

A BKK cáfolja  az „igazmondó” baloldali Tüttő Kata állítását
Az autósokat márciusban száműzte a városvezetés, már csak a buszok mehetnek át
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Lapunk az üggyel kapcsolatban megkereste a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), kérdéseinkre azt felelték, a kivitelezés megkezdését követően, az alépítmények külső betonfedésének eltávolításakor derült fény a híd olyan jellegű hibáira, amelyek azonnali beavatkozást igényeltek. A sérült szerkezeti elemek terhelésének csökkentése érdekében április végén soron kívül bevezették a félpályás forgalomterelést, és a zuglói hídfő környezetében nehézállványzat kiépítésével biztosították a híd gerendáinak alátámasztását. A BKK szerint hídnak azon a felén, ahol jelenleg a buszforgalom halad, minden kétséget kizáróan biztosított az ott közlekedő járművek áthaladása. A BKK arról is ír, hogy ha ott személyautók is közlekedhetnének, akkor a félpályásra szűkült forgalmi rend, a jelzőlámpák miatt annyira lelassulna a buszok haladása, hogy azzal tarthatatlanná válna a menetrend. Hozzáteszik, ezt alternatív útvonalak kialakításával
sem lehetne orvosolni.

Ha elfogadjuk a BKK válaszát, akkor azt kell feltételezni, a kampányban a teljes hitelességet ígérő Tüttő Kata nem mondott igazat, hiszen nem múlt, hanem jelen időben szólt. Ha azonban az igazmondást „alapvetésnek” tekintő baloldali politikus szavainak hiszünk, akkor a BKK sáros az ügyben. Akár hogy is forgatjuk, a buszok vagy a múltban – vagy a jelenben is egy életveszélyes felüljárót használnak. Arról ugyanis nem szólt a fáma, hogy bármikor egy percre is felfüggesztették volna a közösségi közlekedést – ennek hiá­nyában viszont elképzelhetetlen, hogy miként erősítették meg a felüljárót úgy, hogy nem tették kockára az ott átkelő emberek életét.

Kapcsolódó írásaink