Belföld

Mráz Ágoston Sámuel: Hatalmas vita lesz a baloldalon arról, hogy ez egy hazug koalíció volt-e

Hatalmas vita fog a baloldalon kirobbanni arról, hogy az eddig tervezett együttműködés működik-e, érdemes-e a közös listát erőltetni, vagy éppen arról van szó, hogy ez a hatalom érdekében kötött hazug hamis koalíció csupán, amiben összeegyeztethetetlen elemeket: egy volt antiszemita pártot és az antiszemitizmus ellen mindig küzdő baloldali pártokat próbáltak összekovácsolni - jelentette ki a Nézőpont Intézet igazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Mráz Ágoston Sámuel: Hatalmas vita lesz a baloldalon arról, hogy ez egy hazug koalíció volt-e
Egyértelműen kiderült: nem működött a baloldali összefogás
Fotó: Facebook

Mráz Ágoston Sámuel szerint hatalmas vita következik, aminek a borsodi időközi választás csak a tesztterepe volt, de valójában 2022 áprilisa az igazi nagy kérdés, hogy milyen formában indul a baloldal.

Azt mondta, az eredmények azt mutatják, hogy a baloldalnak nem működött az összefogás az időközi országgyűlési választáson. A közös lista bukása az elemző szerint a legkellemetlenebb a Jobbiknak lesz, mivel jelöltjük, Bíró László Jakab Péter pártelnök szövetségese, és a Jobbiknak az az önképe is elbukott, hogy a párt a vidéki Magyarországon relatíve erős lenne.

Hozzátette: nem sikerült az ellenzéki képviselők mozgósítása, ezért várhatóan már az esti órákban és holnap is nagy vita robban ki a baloldalon arról, hogy az eddig tervezett együttműködési formájuk marad-e, érdemes-e a közös listát erőltetni, vagy csak arról van szó, hogy ez egy hatalom érdekében kötött hazug, hamis koalíció összekovácsolása.

Mráz Ágoston Sámuel hangsúlyozta: a borsodi időközi országgyűlésiképviselő-választás eredményének tükrében kimondható, hogy a választópolgárok megerősítették a Fidesz-KDNP kétharmadát.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a körzetben a 2018-as 49 százalékos eredményhez képest, bár alacsonyabb részvétel mellett, de azon tovább tudott javítani Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP jelöltje.

A kormánypártok magas támogatottságát a szakértő a koronavírus-válság kezelésével, a korábbi gazdasági fejlődéssel, a migráció elhárításával, az életszínvonal folyamatos emelkedésével, a szuverenitás védelmével indokolta.

Kapcsolódó írásaink