Belföld

Donáth Anna elismerte, hogy hiba volt diktatúrát kiáltani

Donáth Anna,a Momentum EP-képviselője elismerte, hogy az ellenzék alaptalanul kiáltott diktatúrát tavasszal a „felhatalmazási törvény” miatt.

Donáth Anna elismerte, hogy hiba volt diktatúrát kiáltani
Donáth Anna ismét lebukott
Fotó: MH

A hazai ellenzék minden úton-módon támadta a márciusban elfogadott koronavírus-törvényt, amely lehetővé tette a kormány számára, hogy a járvány elleni védekezéshez szükséges döntéseket rendeleti úton hozza meg.

A koronavírus-törvényt felhatalmazási törvénynek nevezve beszélt annak veszélyeiről a momentumos Donáth Anna is az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának ülésén áprilisban. A magyarországi diktatúráról szóló híreket a külföldi médiumok is átvették.

Donáth Anna a HírTV birtokába került felvételen arról beszél, az európai politikusok a Magyarországról érkező ellenzéki nyilatkozatok alapján értelmezték tévesen a jogszabályt.

„Sokszor előbb nyilvánítottak véleményt, mint még mielőtt tudtunk volna beszélni és így terjedhetett el európai szinten az, hogy például a felhatalmazási törvény következtében gyakorlatilag beszüntették a parlament működését. Tisztában voltak vele, hogy szó sem volt arról, hogy a magyar kormány teljhatalmat kapott volna”

- vallotta be egy belső videóbeszélgetésen.

A képviselő hozzátette, azzal, hogy mások mellett ők is diktatúrázni kezdtek, elterjesztették az álhírt Európában.

Objektum doboz

Varga Judit igazságügyi miniszter a HírTV-nek azt mondta, ez jó példa arra, milyen trükkökkel befolyásolja az európai közvéleményt a baloldal.

„A kiszivárgott felvételek alapján elképesztő részleteit ismerhettük meg a hazai ellenzék brüsszeli machinációinak”

- mondta Varga Judit. 

Emlékeztetett, az ellenzék tavasszal Magyarország ellen uszította a liberális médiumokat és európai intézményeket. Hozzátette, ezek alapján nem meglepő, hogy Vera Jourová európai biztos milyen elmarasztaló jelentést készített a magyar jogállamisági helyzetről.

Kapcsolódó írásaink

Hollik: Csúnyán lebukott a Momentum

ĀA Donáth Annáról nyilvánosságra került felvétel bizonyítja, hogy a Momentum szorosan együttműködik Soros szövetségeseivel - fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója