Belföld

Már az ATV-t is a Fidesz médiájához sorolta az MSZP

Fegyelmi büntetést kapott a Pest megyei elnök

A szocialisták pártkongresszusa után is folytatódnak a fegyelmi eljárások a Mesterházy köreihez sorolt Pest megyei pártvezetőkkel szemben.

Már az ATV-t is a Fidesz médiájához sorolta az MSZP
Fotó: MH

Az MSZP-ben a Rákosi-korszakot idéző adminisztratív módszerekkel feloszlatott Pest megyei szervezetek újjáalakulásának szervezése már folyik, amivel párhuzamosan próbálják kiiktatni a korábbi vezetőket. Mint megírtuk, Fekete Zoltán korábbi Pest megyei elnököt már egy évvel ezelőtt felfüggesztették tisztségéből. Miután Fekete – aki Mesterházy Attila legfőbb támogatója volt – eltávolítása első nekifutásra nem sikerült, Tóth Bertalan pártelnök azzal vádolta meg, hogy hárommillió forintra megzsarolta őt, ezt három tanúval is megpróbálta bizonyítani a párt etikai bizottsága előtt. Fekete ekkor bejelentette, hogy a korábbi megbeszélésről, amelyre Tóth hívta, önvédelemből hangfelvételt készített. Amikor azonban ezt le akarta játszani, az etikai bizottság nem engedte, a három tanú pedig visszavonta korábbi vallomását.

Az MSZP szeptemberi pártkongresszusa előtt a Pest megyeiek Kovács Barnabást, a párt országos választmánya elnökhelyettesét választották elnökké, ami után az országos elnökség feloszlatta valamennyi Pest megyei szervezetet. Kováccsal szemben már a kongresszus után indítottak fegyelmi eljárást, amelyben az országos etikai testület a héten hozott döntést. A megyei elnök párttagságát felfüggesztő határozatban az szerepel, hogy felelős, elkötelezett párttag a véleményét nem a fideszes médiabirodalom részét képező sajtóban fejti ki. Majd konkrétan meg is nevezik a vádat, miszerint Kovács Barnabás 2020. szeptember 22-én az ATV Reggeli Start című műsorában folytatott beszélgetést – mondta lapunknak az MSZP fegyelmi ügyeire rálátó forrásunk. Az elnökségi vádirat a Pest megyei elnökkel szemben a Fidesz-birodalom sajtója kapcsán kizárólag az ATV-ről tesz említést. Ebből pedig nyilvánvalóan és egyértelműen az következik, hogy a fideszes sajtóbirodalom részének tekintik az MSZP-ben az ATV-t – tette hozzá informátorunk.

Mint megtudtuk, a Pest megyei szervezetek feloszlatása a párttagságot nem érinti. Az országos elnökség jövő szombaton kívánja megtartani a taggyűléseket, amelyeken újjáválasztanák az alapszervezetek, illetve a területi szervezetek vezetőségét. Kovács Barnabás megyei elnök mellett több más Pest megyei pártvezetővel szemben is etikai eljárás folyik. A Pest megyeiek az ügyészségen és a bíróságon is megtámadták a szervezet feloszlatásáról hozott elnökségi határozatot.

Kapcsolódó írásaink

MSZP-s tisztogatás

ĀMegindította a vizsgálatot egy panaszbejelentés nyomán a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a szocialisták kongresszusán megtartott választás titkossága kapcsán