Belföld

Online kerekasztal-beszélgetés családbarát szellemben

Szombaton és vasárnap online kerekasztal-beszélgetést rendez a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO) a lányok neveléséről és az anyaságról.

Online kerekasztal-beszélgetés családbarát szellemben
Képünk illusztráció
Fotó: Pexels

A civil szervezet kiemelt feladata a családbarát szemlélet meghonosítása, valamint a családok tájékoztatása a gyermeknevelést segítő lehetőségekről. A vitafórum a csalad.hu oldalon, illetve a portál Facebook-oldalán lesz követhető.

Első napon a lányok nevelésének dilemmái és az anyaságra való testi-lelki felkészülés, a felelős szexualitás, a biológiai óra és a gyermekvállalás eltolódásából fakadó problémák, valamint a párkapcsolati nemi szerepek kerülnek fókuszba. A beszélgetésen részt vesz Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, Vesztergom Dóra reproduktív endokrinológus és Mihalec Gábor pár-és családterapeuta.

A második napon a nők anyai szerepe lesz a központi téma, melynek kérdéseiről Frivaldszky Edit, a krízishelyzetben lévő kismamákat segítő Együtt az Életért Egyesület elnöke, Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke és Papp Miklós, görögkatolikus lelkész beszélgetnek.
Az eseményhez a női szerepekről és az anyaságról szóló személyes videóüzenettel kapcsolódik Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, a Pintácsi Alexandra (Szandi) és Bogdán Csaba házaspár, valamint Dióssy Klári és Rókusfalvy Lili.