Belföld

Csepelen Borbély Lénárd betiltotta az LMBTQ-s mesekönyvet

Polgármesteri döntés

Csepel fideszes polgármestere, Borbély Lénárd a kerületi óvodákban betiltatta a Meseország mindenkié című, nyíltan progresszív ideológiát tartalmazó LMBTQ-s mesekönyvet. „Hagyják békén a gyermekeinket”  – írta közösségi oldalán a polgármester.

A tiltás a kerületi önkormányzathoz tartozó bölcsődékre, és óvodákra egyaránt vonatkozik. „Több megkeresés érkezett hozzánk, ezért szeretném megkönnyíteni a sajtó számára a hiteles tájékoztatást” – hangsúlyozta Facebook-posztjában Borbély Lénárd. „Polgármesteri utasítással betiltottam Csepelen az összes önkormányzati fenntartású óvodánkban és bölcsődénkben a Meseország mindenkié című könyvet” – tájékoztatott a politikus. Mint ismeretes az LMBTQ-s mesekönyv körül hetek óta áll a bál.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom