Belföld

Fidesz-KDNP: A baloldali kormányok és a városvezetések módszertana nem változott

A baloldali kormányok és városvezetések módszertana nem változott: válság idején csak adóemelésben tudnak gondolkodni a gazdasági szereplők terheinek csökkentése helyett - közölte a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja csütörtökön.

Fidesz-KDNP: A baloldali kormányok és a városvezetések módszertana nem változott
„Csak Karácsony Gergelynek okoz meglepetést a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági válság”
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A kormánypártok közleményükben úgy fogalmaztak, a baloldal ezt az egyetlen válságkezelési megoldást ismeri, pedig  pont ilyen időszakokban kell csökkenteni az adóterheket a vállalkozások életben tartása érdekében.

„Mi az adómérséklési javaslatokat támogatjuk” - hangsúlyozták, majd hozzátették, „csak Karácsony Gergelynek okoz meglepetést a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági válság”.

A Fidesz-KDNP szerint már tavasszal lehetett tudni, hogy komoly recesszió lesz az idegenforgalmi és turisztikai ágazatban.

Karácsony Gergely „miért nem hívta össze már hónapokkal korábban a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát, és miért nem egyeztetett a kormánnyal?” - kérdezték a kormánypártok, egyúttal választ várva arra is, hogy a városvezetés miért nem ült le az év elején az érdekképviseleti szervezetekkel és kértek szakmai javaslatokat.

„Az elmúlt időszakban azt láttuk, hogy a főpolgármester gőgös ellenállást tanúsított minden segítő javaslattal szemben, és persze most bejelenti a tőlük megszokott adóemelést” - zárta közleményét a Fidesz-KDNP.
 

Kapcsolódó írásaink