Belföld

Baranyi Ferencvárosban nem kér Gréczy Zsoltból

A szabad sajtó égisze alatt most alakuló médiacég felügyelőbizottságba jelölte az MSZP és a Demokratikus Koalíció Gréczy Zsoltot, a Népszabadság egykori újságíróját, a DK korábbi szóvivőjét, aki tavaly a róla nyilvánosságra került obszcén fotók miatt megvált parlamenti képviselői státuszától.

Baranyi Ferencvárosban nem kér Gréczy Zsoltból
Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali polgármestere
Fotó: MH/Purger Tamás

Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök egykori táskahordója lemondását azzal indokolta, nem szeretné, ha a nyilvánosságra került intim fényképei pártja megítélését terhelnék.

„Nem tisztem megítélni Gréczy Zsolt politikai rehabilitációjának indokoltságát. Amennyiben a DK úgy ítéli meg, hogy újra szükség van politikai munkájára, akkor a mellette való kiállást, visszatérését a magyar közéletbe annak a politikai közösségnek kell saját szervezetén belül képviselnie, amelynek érdekeire hivatkozva meghozta a súlyos döntést, hogy visszavonul a politikától” – reagált közösségi oldalán Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere.

Baranyi közölte, nem tudja támogatni azt, hogy Gréczy, aki korábban semmilyen módon nem vett részt Ferencváros közéletében, éppen Budapest IX. kerületében térjen vissza. A polgármester arra kérte baloldali szövetségeseit, hogy gondolják át lépésüket, „a kerület nem tud több politikai terhet cipelni”.

Kapcsolódó írásaink

Betartottak Baranyinak

ĀNem volt hajlandó tárgyalni a volt Magyar Narancs-os Vágvölgyiéknek szabad kezet adó médiacégről a baloldali többség, a polgármestert megzavarta az ellenállás

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom