Belföld

Az önjáró Baranyi már az önkormányzati ünnepségekre sem hívja a képviselőket

Egyszemélyes napirend

Folytatódhat a ferencvárosi polgármester és az elvileg mögötte álló baloldali képviselők „se veled, se nélküled” játszmája a holnapi testületi ülésen.

Az önjáró Baranyi már az önkormányzati ünnepségekre sem hívja a képviselőket
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Amint azt megírtuk, a múlt hétfői rendkívüli ülésen ismét levetették a napirendről Baranyi Krisztina két előterjesztését, amikor pedig a polgármester dühödten magyarázatot követelt, csupán egy fél mondatot kapott válaszul. Most Baranyi ismét megpróbálkozik szociális rendeletének elfogadtatásával és a helyi médiacég létrehozásával. Emellett tárgyalnak a Galvani-híd viharosnak ígérkező ügyéről, és dönthetnek kerületi kitüntetésekről is a képviselők. Baranyi beterjeszt egy új parkolási közszolgáltatási szerződést is, amely – a Facebook-oldalára feltöltött beharangozó videó szerint – „átlátható alapokra helyezi” a IX. kerületi parkoltatást. Nem csoda, hogy ismét nekifut az ügynek, hiszen – miután kampánya részben arra épült, hogy átveszi a parkoltatást „a tolvajoktól” –, a Közbeszerzési Döntőbizottság nemrég kétmillió forintra büntette, és új eljárás kiírására kötelezte a Baranyi bizalmi embere, Pataki Márton által vezetett önkormányzati vagyonkezelőt, mert súlyosan jogsértőnek találták a parkolási szoftverre kiírt közbeszerzést. A kerületvezető és a balliberális többség közti feszültség szinte tapintható, miután Baranyi mindenben igyekszik egy személyben dönteni, interpellációikat sem veszi napirendre, sőt, az önkormányzati eseményekre sem hívja meg őket – már két díjátadót bonyolított le nélkülük, tegnap pedig egyedül koszorúzott a nemzeti gyásznap alkalmából.

Kapcsolódó írásaink

Betartottak Baranyinak

ĀNem volt hajlandó tárgyalni a volt Magyar Narancs-os Vágvölgyiéknek szabad kezet adó médiacégről a baloldali többség, a polgármestert megzavarta az ellenállás