Belföld

Állítólag életveszélyes a Drégelyvár utcai felüljáró, a buszok mégis járnak rajta

Módosítják a felújítási szerződést

Életveszélyes állapotban van Drégelyvár utcai felüljáró – jelentette be múlt héten Tüttő Kata főpolgármester-helyettes (MSZP).

Állítólag életveszélyes a Drégelyvár utcai felüljáró, a buszok mégis járnak rajta
Tüttő Kata
Fotó: MH

Lapunk a hírrel kapcsolatban többször rákérdezett a BKK-nál, hogy ha mindez igaz, akkor miért engedik át az autósok elől tavasszal lezárt hídon a közösségi közlekedést, választ azonban nem kaptunk. Jelenleg ugyanis, bár a felüljáró állítólag életveszélyes, az utasokkal tömött buszok folyamatosan közlekednek rajta.

Tüttő Kata a múlt héten a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, a fővárosi önkormányzat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakértőit kérte fel a szerkezet átvizsgálására. A Drégelyvár utcai felüljárót eredetileg jövő év január végén akarták visszaadni a forgalomnak, de az életveszélyes helyzet nyomán a felújítási szerződést módosítják és élettartam-hosszabbítást hajtanak végre.

Ez újabb tíz-tizenöt esztendőre biztosítja a szerkezet használhatóságát, ám ez egyben azt is jelenti, hogy az arra járó sofőröknek türelemre lesz szükségük, mivel így csak 2021 végére zárulhat le a beruházás.