Belföld

Fidesz: A baloldal továbbra is támogatja Bíró Lászlót?

Az Országgyűlés hétfői ülésén Dunai Mónika, a Fidesz képviselője a vasárnapi tiszaújvárosi időközi választásról szólva arcpirítónak nevezte, hogy a baloldal olyan jelöltet támogat, aki korábban nyíltan antiszemita és cigányellenes kijelentéseket tett, valamint homályos cégügyek, megfélemlített, kisemmizett varrodai dolgozók és fegyverrel való visszaélés is kiderült a múltjáról.

Fidesz: A baloldal továbbra is támogatja Bíró Lászlót?
Bíró László, a baloldal szerencsi jelöltje
Fotó: Facebook

Dunai Mónika arra szólította fel a baloldalt: ne sumákoljanak, hanem valljanak színt, hogy vállalhatatlan kijelentései ellenére továbbra is támogatják-e Bíró Lászlót.

Orbán Balázs államtitkár az elhunyt Koncz Ferenc munkáját méltatta, és úgy vélte: lánya, Koncz Zsófia folytatni tudja ezt. Reményét fejezte ki, hogy a borsodi emberek vasárnap jó döntést fognak hozni.

Dunai Mónika válaszában álságosnak nevezte, hogy miközben Bíró László kampányában munkahelyteremtésről beszélt, korábban az 50 millió forintos támogatással kitömött cégét strómanoknak adta át.

Az államtitkár viszonválaszában megerősítette: ebben a választókerületben eddig töretlen volt a fejlődés, azonban most olyan jelölt áll a túloldalon, aki elutasítja az együttműködést, és a választókerület érdekében eddig semmilyen munkát nem végzett. A döntés a borsodi embereké - összegzett.

KDNP: Mire kapott Bíró László cége 50 millió forintot?

Nacsa Lőrinc (KDNP) arról beszélt, hogy a tiszaújvárosi időközi országgyűlési választás baloldali jelöltje, Bíró László antiszemita kijelentéseket tett, vállalkozásával kapcsolatban pedig az is kiderült, hogy nem fizette ki a szövetkezetéhez tartozó varroda alkalmazottait, és valószínűleg strómanok segítségével döntötte be a szövetkezetet, miközben 50 millió forintot kapott állami támogatásként.

Feltette a kérdést: milyen munkát végezne a Parlamentben az a képviselő, akik így, cégek bedöntésével és a munkavállalók kisemmizésével képzeli el a gazdaságot.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára úgy reagált: Bíró László csak antiszemitizmusa tekintetében beszélt nyíltan, cégügyeivel kapcsolatban azonban sok mindent állított, és az ellenkezőjét is, ami kétségbe vonja, hogy ő bárkit is tudna képviselni.

Aki így beszélt a 20. század egyik legnagyobb történelmi katasztrófájáról, és aki a legkiszolgáltatottabb embereket nem fizeti ki, az nem méltó arra, hogy az Országgyűlés tagja legyen - mondta. Az egész baloldal elvtelenségét jelzi, hogy ilyen jelölt mellé sorakoznak fel - értékelt.

Nacsa Lőrinc úgy vélte: erre az elvtelenségre a választók frappáns választ adhatnak vasárnap.

Rétvári Bence viszonválaszában kitért arra: miközben a baloldal a munka nélküli alapjövedelem mellett érvel, jelöltjük még a munkával szerzett és állami forrással támogatott jövedelmet sem fizette ki.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom