Belföld

Családokat keresett fel Varga Judit Szerencsen

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsre látogatott hétfőn Varga Judit igazságügyi miniszter, aki Koncz Zsófiával, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltjével családokat keresett fel.

Családokat keresett fel Varga Judit Szerencsen
Varga Judit Szerencsre és Miskolcra is ellátogatott hétfőn
Fotó: Facebook/Varga Judit

A politikus a közmédiának azt mondta, miskolci születésűként számára „nem volt kérdés”, hogy a vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választást megelőzően látogatást tegyen a választókerületben és támogassa Koncz Zsófiát.

„Nagyon fontos, hogy egy városba úgy érkezzen az ember, hogy ne csak az utcákon sétáljon, hanem térjen be a házakba, a családokhoz, és beszélgessen a hétköznapokról és a mindennapokról, hiszen akkor lehet igazán átérezni, hogy mi az, ami a városnak fontos a jövőben, mi az, amiben a kormány oda tud állni az emberek mellé” - fogalmazta meg látogatása célját Varga Judit.

Elmondta, egyeztetést folytatott a kormánypártok képviselőjelöljével arról, hogy a következő uniós költségvetési keretterv mekkora lehetőségeket kínál Észak-Magyarországnak, emellett szóba került a Miskolci Egyetem fejlesztési lehetősége is.

Objektum doboz

„Nagy terveim vannak azzal, hogy az egyetem egy olyan vonzó oktatási intézmény legyen, amely a régióban képes tartani az itt születetteket, hiszen a legnagyobb kihívás az elvándorlás és a fiatalok helyben tartása” - jelentette ki a felsőoktatási intézmény kuratóriumának elnöki tisztségét is betöltő miniszter.

Varga Judit hangsúlyozta, a kormány életpályát szeretne kínálni a bölcsődétől a nyugdíjig, és ebben a Miskolci Egyetemnek fontos szerepe lesz. A beruházások ösztönzésével, illetve a kutatókkal és a vállalkozókkal való együttműködéssel munkahelyteremtési lehetőséget kap a régió - tette hozzá az igazságügyi miniszter.

Koncz Zsófia kérdésre válaszolva örömét fejezte ki a miniszteri látogatás miatt, szerencsiként pedig fontosnak kérdésnek nevezte a 37-es főút kétsávossá bővítését és az európai uniós fejlesztések folytatását a városban.

Ezek mellett az agrárium fejlesztéséről is egyeztetett Varga Judit miniszterrel, hiszen ez is jelentős kérdés a térségben - tette hozzá a kormánypárti képviselőjelölt.

Kapcsolódó írásaink

Koncz Ferenc fideszes képviselőre emlékeztek Tokajban

ĀPolitikai életműve legméltóbban úgy élhet tovább, ha lánya, Koncz Zsófia lép örökébe, ha őt választják meg az októberi időközi országgyűlési választáson a szavazópolgárok - mondta a balesetben elhunyt politikusról Gulyás Gergely