Belföld

Tízezer bérlakásban élőt sarcol meg Miskolc baloldali vezetősége

A miskolci Fidesz-KDNP frakciószövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy a baloldali városvezetés véget vetett a rezsicsökkentésnek, folyamatosan emeli az árakat, ezentúl az önkormányzati bérlakásokban élőknek kell jelentősen többet fizetniük - mondta Soós Attila önkormányzati képviselő, a pénzügyi bizottság fideszes elnöke sajtótájékoztatón, pénteken.

Tízezer bérlakásban élőt sarcol meg Miskolc baloldali vezetősége
Fidesz: Tízezer bérlakásban élőt sarcol meg Miskolc baloldali vezetősége
Fotó: MH

A várospolitikus közölte: a frakciószövetség többször jelezte a balliberális vezetésnek, hogy az általuk előidézett hétmilliárdos költségvetési hiányt ne a miskolciak zsebéből tömjék be. Javasolták, hogy vezessenek be privatizációs és árstopot, ne kótyavetyéljék el Miskolc vagyonát, ne rójanak vállalhatatlan díj- és adóterheket azokra, akik évek, évtizedek óta becsülettel dolgoznak, dolgoztak Miskolcon, nevelik gyermekeiket, gondoskodnak szüleikről - fogalmazott.

Ennek ellenére ámokfutásba kezdtek: a kritikus közegészségügyi helyzetben a tömegközlekedés díjainak emelése és a járatok ritkítása mellett úgy döntöttek, hogy drasztikusan megemelik az önkormányzati lakások bérleti és óvadéki letéti díjait - fűzte hozzá.

Soós Attila azt mondta, hogy Miskolcon csaknem négyezer lakásban emelik a közeljövőben folyamatosan a bérleti díjakat és a kapcsolódó letétet, ez több mint tízezer bérből vagy nyugdíjból élő miskolcit hoz lehetetlen vagy nagyon nehéz egzisztenciális helyzetbe.

Arra kérte a város vezetőit, hogy Miskolc működtetését és fejlesztését a város tízmilliárdos nagyságrendű bevételéből, az elmúlt esztendőkben elnyert pályázati pénzekből, de elsősorban az utóbbi évtizedben megvalósult számtalan fejlesztés eredményéből oldják meg. Ne állítsák a várost sodródó pályára, ne a miskolciakkal fizettessék meg az elvesztegetett elmúlt egy évet és az elmulasztott döntésekből és a hozzá nem értésükből eredő veszteségeket - folytatta.

Miskolc, a miskolciak többet érdemelnek, ne az ő zsebükben turkáljanak; ideje lenne dolgozni a városért - fogalmazott Soós Attila.
 

Kapcsolódó írásaink

Megosztott a baloldal

ĀMár Bíró László vezetése alatt is végrehajtás volt a politikus szövetkezetével szemben