Belföld

Karácsonyék érdekesen értelmezik a sajtószabadságot

A sajtószabadságot érintő módosító indítványt nyújtott be a járvány által sújtott vállalkozások védelmét célzó csomaghoz a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, a DK fővárosi frakcióvezetője és az MSZP budapesti frakcióját vezető Horváth Csaba.

Karácsonyék érdekesen értelmezik a sajtószabadságot
A főváros baloldali vezetése érdekesen értelmezi a sajtószabadságot
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Ahogy az a lapunk birtokába jutott dokumentumból kiderül, az indítvány értelmében ezután csak olyan újságot lehet közterületen ingyenesen osztogatni Budapesten, amelynek kiadója szerződésben vállalja, hogy az adott lap „egyes lapszámaiban négy teljes oldal terjedelemben Budapest Főváros Önkormányzata és intézményei számára olyan, tartalmában és formájában kizárólag általuk meghatározott tájékoztatás közzétételét biztosítja ellenszolgáltatás nélkül, amely valamely konkrét közérdekű információt közvetít”.

Az persze nem derül ki a javaslatból, mi számít "konkrét közérdekű információnak", így a főváros baloldali vezetése akár arra is használhatja ezt a kitételt, hogy ingyenesen hirdessen az adott újságokban. Eléggé érdekes értelmezése ez a sajtószabaságnak.

Kapcsolódó írásaink