Belföld

A jövő év elején megkezdi a kormány a 13. havi nyugdíj visszaépítését

A következő év elején megkezdjük a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítését a járványtól függetlenül - közölte Orbán Viktor csütörtökön délelőtt az Idősügyi Tanács ülését megelőzően.

A jövő év elején megkezdi a kormány a 13. havi nyugdíj visszaépítését
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Müller Cecília országos tisztifőorvos az Idősek Tanácsának ülésén a Karmelita kolostorban
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Az előttünk álló hónapok az idősek szempontjából nehezek lesznek, mert a választópolgárok úgy döntöttek, hogy az ősszel nem zárjuk le újra az ország működését, hanem folyamatosan működésben tartjuk az intézményeinket, az iskoláinkat, a munkahelyeinket, a sportlétesítményeinket, a színházainkat és az Idősügyi Tanácshoz hasonló fórumainkat is - fogalmazott a miniszterelnök a hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Objektum doboz

Hozzátette: a jelenlegi helyzet fokozott figyelmet követel mindenkitől, a fiatalabbaktól, de az idősektől is, hiszen a veszély jelentős. Ha nem vigyázunk egymásra, sok életet veszítünk el, olyanokat is, amelyeket egyébként megmenthettünk volna.

A kormányfő kiemelte: a mai Idősügyi Tanács legfontosabb témája a következő évi 13. havi nyugdíj visszaépítése lesz, amellyel kapcsolatban világos ígéretet tett. „A következő év elején megkezdjük a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítését, járvány ide vagy oda” - szögezte le Orbán Viktor.

KDNP: Elismerés és tisztelet az időseknek

Elismerését és tiszteletét fejezte ki az Idősek világnapja alkalmából a Kereszténydemokrata Néppárt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Juhász Hajnalka, a kisebbik kormánypárt alelnöke úgy fogalmazott: talán fel sem fogjuk, hogy mennyi mindent köszönhetünk nekik, akik annyiszor elvesztettek mindent és annyiszor fel tudtak állni a sorscsapások után is. Háborúk, forradalmak, diktatúrák és megannyi nehézség ellenére egy olyan országot hagytak ránk, amely ma büszke és erős része Európának - írta.

Kiemelte: a nagyszülők, dédszülők bölcsessége és kitartása nélkül mindez nem lenne ma természetes számunkra; tőlük kapott értékeiket, hagyományaikat kereszténydemokrataként megőrzik és továbbadják.

A KDNP alelnöke kifejtette: az idősektől a háborúk utáni helyreállításból elszántságot, „a kommunizmus és a nácizmus dohos levegőjében tanúsított kitartásukból” erőt, a nélkülözések idején tapasztalt helytállásukból hitet merítenek. Köszönjük nekik - írta a kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó írásaink