Belföld

Támogatás a templomok felújítására

Megjelentek a jövő évi egyházi támogatási felhívások, amelyek elsősorban kistelepüléseken lévő templomok külső felújítását célozzák – jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Spányi Antal székesfehérvári megyés püspökkel közös keddi sajtótájékoztatóján.

Támogatás a templomok felújítására
Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök (b), mellette Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszél (j) a 2021. évi egyházi támogatási felhívások megjelenésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron 2020. szeptember 29-én
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az MTI beszámolója szerint Soltész Miklós elmondta, hogy kisebb beruházásokra – tetőfelújítás, külső felújítások és szigetelések – lehet tegnap óta pályázatokat benyújtani, egy-egy pályázó pedig maximum tizenötmillió forintos támogatásban részesülhet.

A felhívások már elérhetők a Kormany.hu és a Bgazrt.hu weboldalakon, a pályázatokat november 2-ig lehet benyújtani –ismertette a részleteket az államtitkár. Soltész Miklós az eseményen egyebek mellett rámutatott: a templomok felújítása hatalmas feladatot ró az egyházakra, és mivel ma már nincs meg az a gazdasági hátterük, amely a második világháborúig volt, természetes, hogy az államnak és adott esetben a településeknek felelősségük és feladatuk van az egyházi épületek megóvásában.

Kapcsolódó írásaink