Belföld

Borbély Lénárd: Azon dolgozunk, hogy Csepel integrált és befogadó kerületté váljon

A Csepel-sziget élővilágát bemutató, mozgáskorlátozott gyermekek által is használható, úgynevezett befogadó játszóteret avattak kedden a főváros XXI. kerületében a Szerencsejáték Zrt. támogatásával.

Borbély Lénárd: Azon dolgozunk, hogy Csepel integrált és befogadó kerületté váljon
Borbély Lénárd: Az önkormányzat családbarát kerületet épít
Fotó: MH/Purger Tamás

Borbély Lénárd, a kerület polgármestere (Fidesz-KDNP) az eseményen hangsúlyozta, hogy az önkormányzat családbarát kerületet épít. Azért dolgoznak, hogy Csepel integrált és befogadó kerületté váljon.

Az új játszótér a Béke téren található
Az új játszótér a Béke téren található
Fotó: MH/Purger Tamás

Már korábban is átadtak egy olyan, integrált játszóteret, ahol közösen játszhatnak az ép gyerekek mozgáskorlátozott társaikkal. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyerekek így sokkal befogadóbb felnőttekké válnak - tette hozzá.

Az új játszótér azért is jó helyre került a Béke téren, mert a környéken több, mozgáskorlátozott gyermekeket oktató intézmény működik - mondta Borbély Lénárd.

Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs igazgatója jelezte, hogy a társaság a Játék összeköt elnevezésű programban már a tizedik integrált játszótér megvalósítását támogatja.

Kiemelte: fontosnak tartják, hogy ne csak gazdasági téren járuljanak hozzá az ország gyarapodásához, hanem a társadalom számára fontos programokat támogassanak.

Annál is inkább, mert a társaság dolgozóinak 10 százaléka fogyatékossággal él - tette hozzá.

Közölte: évről-évre a Nagykarácsony sorsjegyük bevételéből finanszírozzák a játszóterek építését. Ennek nyomán idén még négy, jövőre pedig újabb öt befogadó játszóteret adnak át.    A játszóterek kialakítását fogyatékosügyi szervezetek szakértői is segítik - mondta Bánhegyi Zsófia.