Belföld

Szent István nem a róla elnevezett parkban kap szobrot

Szent István nem a róla elnevezett parkban kap szobrot, hanem Gajda Péter ténykedését figyelheti a XIX. kerületben - írta Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja.

Szent István nem a róla elnevezett parkban kap szobrot
Fidesz-KDNP: Budapest mindenkié - kivéve Szent Istvánt - úgy tűnik ez Karácsony Gergely új jelmondata
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Budapest mindenkié - kivéve Szent Istvánt - úgy tűnik ez Karácsony Gergely új jelmondata - írta a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja közleményükben.

Kiemelik, hogy a baloldali városvezetés végképp kitiltja Szent Istvánt a róla elnevezett parkból. A szerdai közgyűlésre benyújtott előterjesztés szerint az államalapító király szobrát az eredeti tervvel ellentétben nem Budapest egyik kiemelt helyén állítanák fel, hanem a XIX. kerületi Templom téren. Eredetileg a XIII. kerületi szoborállításnak szimbolikus üzenete is volt, hiszen a kommunista Lukács György szobor egykori helyéhez közel helyezték volna el.

Karácsony Gergely legutóbb még azt mondta: „a vita nem arról szól, hogy lesz-e Szent István-szobor a Szent István parkban, hanem arról, hogy hogyan tudjuk összeegyeztetni az emlékezetpolitikai és a parkhasználók által megfogalmazott szempontokat.”

Hozzátették: ehhez képest most csöndben, mindenfajta társadalmi vita nélkül kitiltják Szent István szobrát a Szent István parkból. Arról ugyanis kétség sincs, hogy a javaslatot a baloldali többségű fővárosi közgyűlés elfogadja.

Ez az ügy is jól jellemzi Karácsony Gergely őszinteségét, szavahihetőségét és demokráciafelfogását.

Kapcsolódó írásaink