Belföld

Valós programot hirdetett a fideszes jelölt a balos rágalmakkal szemben Mohácson

Időközi választások vasárnap

Két településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást. Karcagon a polgármesteri székért a Fidesz–KDNP által támogatott Szepesi Tibor küzd a Munkáspárt jelöltjével Nagy Józseffel, míg ugyanitt az ötös számú, helyi képviselői körzetben Pintér Zoltán (Fidesz–KDNP), Tóth Csaba (Mi Hazánk), Horváth Sándor Imre (Munkáspárt) és Bodnár Csaba (független) indul.

Valós programot hirdetett a fideszes jelölt a balos rágalmakkal szemben Mohácson
Pávkovics Gábor
Fotó: Facebook

Mohácson a tavaly őszi voksoláson ketten szálltak ringbe a polgármesteri székért, a várost 1998 óta irányító Szekó József (Fidesz–KDNP) és az MSZP-s Csorbai Ferenc. Mivel Szekó a választások előtt nem sokkal elhunyt, és a baloldali jelölt erkölcstelen módon nem lépett vissza, Csorbai megszerezte a mandátumot – igaz, csupán 1867 szavazatot kapott, míg több mint négyezren érvénytelenül voksoltak.

A nyolc egyéni választókerület mindegyikében a Fidesz–KDNP jelöltje nyert. A polgármesteren kívül a mohácsi testületben tizenegy képviselő van, kompenzációs listán az MSZP-nek kettő, a DK–Jobbik–Momentum szövetségnek pedig egy hely jutott. Végül a testület a törvény adta módon fél év után feloszlatta magát.

„Az elmúlt fél évből a gyűlöletkeltésen, a rágalom- és cukiságkampányon túl nem sok mindent tud felmutatni Csorbai Ferenc” – mondta lapunknak Pávkovics Gábor, a kormánypártok polgármester-jelöltje.

Mint fogalmazott, bízik a választók bölcsességében, abban, hogy Mohács továbbra is jobboldali város marad. Minden alkalommal hangsúlyozzuk, mi a rágalmakkal szemben programot hirdetünk, s igyekszünk hangsúlyozni, hogy mit tettünk a településért az elmúlt húsz esztendőben, s mire lehet számítani, ha mi irányítjuk tovább a helységet – fogalmazott.

Hozzátette, bár a most is induló Csorbai Ferenc látszólag kilépett az MSZP-ből, valójában ugyanaz a szivárványkoalíció áll mögötte, amelynek uralomra kerülése semmi jót nem ígérne az országnak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom