Belföld

Fehérporos korrupció Kispesten

Továbbra is falaz a baloldal a gyanúba keveredett vagyonkezelőnek

A kispesti baloldal a legutóbbi képviselő-testületi ülésen előbb beterjesztette, majd leszavazta azt a javaslatot, amely a kerületi vagyonkezelő, a Vamüsz korrupciógyanúba került vezetőjét, Kránitz Krisztiánt azonnali hatállyal felmentette volna tisztségből – derült ki Dódity Gabriella fideszes képviselő Facebook-posztjából.

Fehérporos korrupció Kispesten
Dódity Gabriella: A baloldalon semminek sincs következménye
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A jobboldali politikus azt írta, hiába döntött majd egy évvel ezelőtt úgy a kispesti grémium, hogy meneszti jelenlegi pozíciójából a „Krinyó” néven elhíresült igazgatót, „ismét látjuk, a baloldalon semminek nincs következménye”.

Mindeközben egy másik érdekes színjáték is zajlott Kispesten: ismeretlenek egy „Ne lopj Krinyó” feliratot festettek fel a Vamüsz Ady Endre úti központjának falára, amit másnapra eltüntettek. Ezek szerint előfordul olyan eset, amikor képes rendkívül gyors munkát végezni a vagyonkezelő – kommentálta a történteket Dódity közösségi oldalán.

Mint arról több alkalommal is beszámoltunk, egy éve szivárogtak ki azok a kép- és hangfelvételek, amelyeken Lackner Csaba – akkor még helyi MSZP-s képviselőként – részletesen beszélt szocialista társainak korrupciógyanús ügyeiről. Ezeken szóba került Krinyó is, aki Lackner elmondása szerint egy ügyletből tizenkétmillió forintot tett zsebre, Gajda Péter jelenlegi polgármesternek pedig hárommillió jutott. Nem sokkal később a Magyar Nemzet kiderítette, hogy Kránitz vásárolt egy ingatlant a spanyol tengerparton, amit nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában. A villa közelében többször is feltűnt az az üzletember, aki több száz millió forint értékben nyert el munkákat az önkormányzattól.

A XIX. kerületi baloldali politikusok eleinte tagadták, hogy Lackner Csaba szerepel a képeken, azonban egyik sofőrjük – aki a Hír TV Informátor című műsorában meg is szólalt – megerősítette, hogy a szocialisták egykori képviselője látható kokainozás közben. A sofőr azt is elmondta, hogy a nyilvánosságra került felvételeken elhangzó korrupciós ügyeket is meg tudja erősíteni, azok valóban megtörténtek.

Kapcsolódó írásaink