Belföld

Fidesz: Az egyik szemünk sír, a másik nevet

Több hetes gőgös hallgatás után Karácsony Gergely és a főváros vezetése végre rájött: nem nézhetik tovább tétlenül, hogy a koronavírus járvány miatt nagy bajban vannak az idegenforgalomból élő vállalkozások - tudatta a Fidesz fővárosi szervezete annak kapcsán, hogy Budapest valamilyen mentőcsomagot dolgoz ki a bajban lévő vállalkozások számára.

Fidesz: Az egyik szemünk sír, a másik nevet
Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlésen
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Az egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja számos javaslatot tett az elmúlt hetekben, hogyan lehetne segíteni a turizmusból élő családokon - emlékeztet a két kormánypárt, hozzátéve: amíg Budapest vezetése még csütörtökön is csak háttérbeszélgetésen tájékoztatta a médiát arról, hogy mit tervez, addig a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja újabb javaslatot tett le az asztalra, amelyet benyújtottunk a jövő heti közgyűlésnek.

"Javasoljuk, hogy Budapesten engedjük el a taxisoknak a droszthasználati díjat 2020. második félévére és 2021. első 6 hónapjára. Számításaink szerint ez a segítség 250 millió forintnál nem von el többet a fővárosi büdzséből. A személyszállítóknak viszont tízezreket hagy a zsebében.
Javasoljuk továbbá azt is, hogy a gazdasági helyzet miatt idén kapjanak felmentést a taxisok a 10 éven túli gépjárművek kötelező cseréje alól. Ez egy forintjába sem kerül a fővárosi adófizetőknek, megmentheti azonban a vállalkozókat" - olvasható a Fidesz-KDNP közleményében.

A Fidesz emellett azt is indítványozta, hogy a vendéglátó teraszok közterület-használati díját szintén erre az évre engedje el Budapest vezetése. "Ezzel esélyt adunk a téliesített teraszt bevállaló éttermeknek a túlélésre" - indokolta a párt.

A Fidesz mindemellett javasolta, hogy azon a turizmus területén és a vendéglátásban tevékenykedő vállalkozások részére, amelyek fővárosi tulajdonban lévő helyiséget bérelnek 2020. szeptember 1-től 2021. március 31-ig szintén engedje el a főváros a fizetendő bérleti díjat, ezzel is támogatva a munkahelyek megőrzését ezen szektorokban.

A Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja szerint nem kell új javaslatot kidolgoznia Karácsony Gergelynek és a főváros vezetésének, hiszen ez egy kész és benyújtott javaslat, amelyet csak el kell fogadnia a jövő heti közgyűlésnek.
 

Kapcsolódó írásaink

A pénzbőség ellenére sem segít Karácsony

ĀNem támogatja a budapesti turisztikai és vendéglátóipari vállalkozásokat a Fővárosi Önkormányzat, pedig számos nemzetközi példa igazolja, hogy ez lehetséges, ráadásul az államkincstár szerint forrás is lenne rá

„A fővárosban arra van pénz, amire akarnak”

ĀTarlós István főpolgármestersége alatt semmiféle diszkrimináció nem volt, Karácsony Gergely viszont most politikai alapon kaszál el fejlesztéseket a fővárosban – jelentette ki lapunknak Kovács Péter, Budapest XVI. kerületének polgármestere

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom