Belföld

Tovább árulta a jegyeket a BKK a járvány miatt szüneteltetett reptéri járatra

Rendkívüli vizsgálatot fog kezdeményezni a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatósági ülésén Wintermantel Zsolt, a testület fideszes tagja, miután a Közlekedő Tömeg nevű Facebook-oldal arról írt, hogy eddig tizennégymillió forintot fizettek az utasok a BKK-nak egy nem létező szolgáltatásért.

Tovább árulta a jegyeket a BKK a járvány miatt szüneteltetett reptéri járatra
Tovább árulta a jegyeket a BKK a járvány miatt szüneteltetett reptéri járatra
Fotó: MH

Mint az az oldal bejegyzéséből kiderült, a koronavírus-járvány és a Liszt Ferenc repülőtér lecsökkent forgalmához igazodva a közlekedési cég április 1. óta nem közlekedteti a 100E jelzésű járatát, ami korábban közvetlen kapcsolatot teremtett a Deák Ferenc tér és a légi kikötő között.

A járat egyedi díjszabású, csak repülőtéri vonaljeggyel vehető igénybe, amelynek darabja kilencszáz forint. Bár a 100E lassan fél éve nem jár, a kilencszáz forintos repülőtéri vonaljegy továbbra is megvásárolható a BKK jegyautomatáiból és mobiljegy alkalmazásából, anélkül, hogy az utasokat megfelelően tájékoztatnák az átmeneti szüneteltetésről.

A Közlekedő Tömeg közérdekű adatigényléssel fordult a BKK-hoz, amelyből kiderült, hogy április 1. és szeptember 6. között 15.358 repülőtéri vonaljegyet adtak el jegyautomatákon keresztül, további 538 darabot pedig a mobiljegy alkalmazáson keresztül, s csupán a jegyek töredékét váltották vissza a pórul járt utasok.

A Draskovics Tibor felügyelőbizottsági elnök által felügyelt közlekedési cég arra hivatkozik, hogy a vonaljegyet a repülőtérre közlekedő más járatokon is elfogadják, ám erről semmilyen hivatalos tájékoztatás nincs, az utasok pedig más termékekkel olcsóbban juthatnak el a reptérre.

Kapcsolódó írásaink