Belföld

Kövér László: A jövőről való közös gondolkodásról is szól a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat programja

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az E.ON közötti szerződés azért fontos, mert nemcsak a gyermekek támogatásáról szól, hanem a jövőről történő közös gondolkodásról, kutatásról és az egyetemekkel való együttműködésről - mondta az Országgyűlés elnöke csütörtökön Fóton.

Kövér László: A jövőről való közös gondolkodásról is szól a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat programja
Kövér László
Fotó: MH/Katona László

Kövér László, aki egyben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke, a szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában 2012 óta működő Élhető Jövő Parkban a megújulóenergia-programhoz kapcsolódóan szervezett konferencián szólalt fel.

Felidézte, hogy a gyermekmentő szolgálat harminc évvel ezelőtt ott volt a magyar gyermekek korai fejlesztése megszervezésének első lépéseinél és segített a nevelőszülői hálózat kiépítésében is.

Hozzátette, hogy eddig csaknem nyolcezer önkéntes vett részt a fejlesztő munkában és itt is képzik azokat a szakembereket, akik az ország különböző területein végeznek lovasterápiát. A szolgálat által létrehozott Élhető Jövő Park sikeresen ellátja megújuló energiával a lovasközpontot, ami azt jelenti, hogy amióta létezik, 512 megawatt villamos áramot termelt és ezzel 307 tonna szén-dioxid-kibocsátást váltott ki - fűzte hozzá az Országgyűlés elnöke.

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke elmondta, amellett, hogy a projekt keretében biztosították a Lovasterápiás és Oktató Központ energiaellátását, a termelő-, mérő- és vezérlőegységek optimális együttes működésének megteremtése révén egy csaknem teljesen autonóm, a nagy erőművektől és a közüzemi villamoshálózattól nagymértékben független rendszer jött létre.

Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke arról beszélt, hogy Magyarország vállalta, 2050-re karbonsemleges lesz, és 2030-ra szén-dioxid-mentessé válik az ország áramtermelése, valamint 40 százalékkal csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása.

Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy a kormány asztalára került energiastratégia arról szól, „tiszta, okos, megfizethető” energiát kell a magyar fogyasztók számára elérhetővé tenni, és ami Fóton megvalósult, az épp ezt tükrözi.

A konferencián együttműködési megállapodást írt alá Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az E.ON Hungária csoport: az energiacég folytatva az Elmű-Émász által megkezdett támogatást, a jövőben továbbra is biztosítja az Élhető Jövő Park üzemeltetését és további fejlesztését.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom