Belföld

Romlik a közbiztonság a borsodi megyeszékhelyen

A miskolci közgyűlésben ellenzékben lévő Fidesz szerint a közbiztonság, rendvédelem a legsikertelenebb városirányítási ágazat az elmúlt egy évben, és erről a baloldali városvezetés tehet.

Romlik a közbiztonság a borsodi megyeszékhelyen
Fidesz: Aki a nyomortelepek pártjára áll, az a bűn pártjára is áll, aminek már rövid távon is látjuk és érezzük a következményeit
Fotó: MH

Nagy Ákos, a Fidesz önkormányzati frakcióvezetője kedden a borsodi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Miskolc közbiztonsága szenved a kirívó, erőszakos bűncselekmények áradatától, annak ellenére, hogy a városi rendőrség „erőn felül teljesít, de hiába, mert a miskolci önkormányzatnál megtapasztalt szemléleti fordulat megnehezíti a rendőrség dolgát is”.

A várost irányító „szivárványkoalíció az ellenkezőjét teszi annak, amit a józan ész diktál, nyíltan kritizálják többek között a miskolci nyomortelep-felszámolást, vagyis a bűnözés melegágyát jelentő nyomortelepek pártjára álltak. Aki pedig a nyomortelepek pártjára áll, az a bűn pártjára is áll, aminek már rövid távon is látjuk és érezzük a következményeit” - hangoztatta a kormánypárti politikus.

A frakcióvezető kitért arra, hogy ez a politikai hozzáállás a valós oka annak a felháborító és ijesztő bűncselekmény-sorozatnak, amely az utóbbi időben jellemzi Miskolcot. A „szakmai hibát az a városvezetés követi el, amelyik csendben asszisztál ahhoz, hogy újra visszaszivárognak a miskolci mindennapokba és a közterületekre” a bűnözők, a hajléktalanmaffia, a „fészekrakók”, a nyomortelepi drogárusok, vagyis mindenki, akit nagy nehezen sikerült 2010 után a városból kiszorítani - tette hozzá.

Nagy Ákos szerint ennek köszönhetően szakmai ámokfutás zajlik a miskolci önkormányzatnál, egy előterjesztés ugyanis arról szól, hogy a miskolci rendészeknek nincs elég feladatuk, éppen ezért csökkenteni kell a létszámukat. „A miskolci rendészet tervezett lefejezése és szétverése ellen a Fidesz- és a KDNP-frakció határozottan tiltakozik”, felkérik Veres Pál polgármestert, hogy azonnal intézkedjen a rendészet megvédése érdekében; az őt támogató miskolci baloldal koncepciója „téves és hibás, és a rendészet szétverése helyett tegyen érdemi lépéseket a jelenlegi közbiztonsági káosz megszüntetése és a bűnözők megfékezése érdekében” - mondta a politikus.

Kapcsolódó írásaink