Belföld

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója üdvözöli a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa ülésezését

A Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja üdvözöli, hogy októberben ismét ülésezni fog a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa (FKT).

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója üdvözöli  a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa ülésezését
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A frakciócsoport Facebook-oldalán hétfőn közzétett bejegyzésben a képviselők arra reagáltak, hogy Karácsony Gergely főpolgármester - Fürjes Balázs tájékoztatása szerint - elfogadta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára javaslatát, hogy folytassák a nyáron félbeszakadt közös munkát és újra tartsák meg az FKT üléseit.

Úgy fogalmaztak: "bizakodunk, hátha Karácsony Gergely végre belátta, hogy Budapest érdekeit nem az állandó politikai csatározás szolgálja, hanem az, ha a főpolgármester visszaül a tárgyalóasztalhoz".

Kitértek arra: addig sem tétlenkedhetnek, "hiszen a budapesti idegenforgalomból élő emberek segítségre szorulnak. A szakmai szervezetek javaslatait meg kell hallgatni és haladéktalanul döntéseket kell hozni!"

Objektum doboz

A frakciócsoport első körben javasolja, hogy Budapesten engedjék el a taxisoknak a droszthasználati díjat 2020 második félévére és 2021 első hat hónapjára.

Megjegyezték: számításaik szerint ez a segítség nem von el 250 millió forintnál többet a fővárosi büdzséből, a talpon maradt személyszállítóknak viszont tízezreket hagy a zsebében.

Javasolják továbbá, hogy a gazdasági válsághelyzet miatt idén kapjanak felmentést a taxisok a tíz éven túli gépjárművük kötelező cseréje alól. Ez egy forintjába sem kerül a fővárosi adófizetőknek, megmenthet azonban számos vállalkozót a szakma feladásától.

A képviselőcsoport javasolja továbbá, hogy a vendéglátó teraszok közterület-használati díját szintén egy évre engedje el Budapest vezetése. "Ezzel esélyt adunk a téliesített teraszt bevállaló éttermeknek a túlélésre" - fogalmaztak.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom