Belföld

Totális csőd és elképesztő tartozások a fővárosi roma önkormányzatnál

Nyomoz a NAV is

Levélben fordult a romaügyekért is felelős budapesti főpolgármester-helyetteshez, Kerpel-Fronius Gáborhoz a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (FRNÖ) egyik tagja, Abházi József, kérve a momentumos politikust, hogy tegyen rendet a pazarlóan működő testület körül.

Totális csőd és elképesztő tartozások a fővárosi roma önkormányzatnál

Abházi lapunk által megismert írásában felhívta a figyelmet az MSZP-s Csóka János által vezetett önkormányzat fenntartásában lévő Európai Üzleti Polytechnikum Szakképző Iskola körüli anomáliákra, amelyekről korábban a Magyar Hírlap is részletesen beszámolt. Megírtuk: az adóhatóság költségvetési csalás miatt indított nyomozást, ez máig nem zárult le. A NAV azonban most zárolta az FRNÖ számláját, így az fizetésképtelenné vált. A 24.hu tegnap arról cikkezett, hogy a nemzetiségi önkormányzat adóssága 177 millió forintra rúg, miközben az éves támogatása csupán kilencmillió. Abházi azonnali vizsgálatot követel Kerpel-Froniustól, aki úgy nyilatkozott, áttekintik a helyzetet, ezt követően döntenek arról, hogy feljelentést tesznek-e az ügyben. Az említett intézményt egyébként két éve bezárták, miután kiderült, hogy vélhetően trükköztek a hallgatói létszámmal, a tanárokat pedig nem fizették ki. Purebl Balázs iskolaigazgató és Csóka mégis folyton arra hivatkozott, hogy a gazdálkodással minden a legnagyobb rendben van. A jelek szerint mégsem így volt.

Kapcsolódó írásaink

Ütős marketing is kell a jó romapolitikához

ĀA kollektív áldozati szerep helyett a tisztes élet és az anyagi érvényesülés perspektíváját kell felmutatni a hátrányos helyzetű fiataloknak és családjaiknak– mondta lapunknak Forgács István romaügyi szakértő