Belföld

Touché a szocialistáknak

Nem demokratikus és tisztességtelen az MSZP tisztújítási folyamata, ezért nem méreti meg magát Mesterházy Attila – közölte az ATV-ben a párt korábbi elnöke, aki augusztusban jelentette be, hogy elindul a szeptemberi tisztújításon a férfi társelnöki posztért.

Touché a szocialistáknak
Mesterházy Attila
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Mesterházy úgy fogalmazott, szándékosan akarták ellehetetleníteni az indulását. Ezek közé sorolta a párt Pest megyei szervezeteinek feloszlatását, illetve a megszokottól eltérő voksolási rendszer használatát. Hozzátette azt is: az állandóan változó feltételek ellen csak úgy tud tiltakozni, ha nem indul az elnöki tisztségért.

Mesterházy visszalépését követően Schiffer András, az LMP egykori társelnöke közösségi oldalán azt írta: „A megújuló MSZP jelölő bizottságának elnöke, a hírhedt Veszprém megyei párttitkár, Pap János köpönyegéből előbújt Szekeres Imre bejelentette, hogy Mesterházy sajnos nem indulhat a tisztújításon, így Tóth Bertalan kénytelen lesz saját magával versenyezni. Erre az ATV-ben Mesterházy Pap Jánost idézte, aki az 1985-ös többes jelölésű országgyűlési választás előtt az anekdota szerint azt mondta: ez nem választás, csak szavazás lesz. Touché.”

Szekeres az országos jelölő bizottság elnökeként hozta meg múlt pénteken azt a döntést, hogy zárt listás szavazás lesz, vagyis a küldöttek csak az elnökjelöltekre adhatják le voksaikat. A további tisztségek azokra szállnak, akit a győztes elnökjelölt a csapata összeállításánál előre megadott. 

Kapcsolódó írásaink