Belföld

A szocialisták trójai falova

Az MSZP kongresszusi jelölőbizottságának vezetője, Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter egy nappal a június 9-én lezárult jelölési folyamat után új forgatókönyvvel állt elő, az úgynevezett zárt listás szavazással.

A szocialisták trójai falova
Kunhalmi Ágnes, Tüttő Kata és Tóth Bertalan
Fotó: Tóth Bertalan Facebook-oldala

Mindezt persze a vírusveszélybe csomagolva. Valójában azonban, mint azt az „Új haditerv Mesterházy kiütésére” című cikkünkben pénteken megírtuk, az országos elnökség attól pánikolt be, hogy a pártigazgató által megrendelt mérések – a Pest megyei küldöttek kizárása után is – Mesterházy Attila régi elnök győzelmét vetítették előre a most szombaton esedékes pártkongresszuson.

Az új forgatókönyv szerint az elnökjelölteknek csapatban kell pályázniuk, megnevezve tizennégy tisztségre jelöltjeiket, azok visszaigazolásával, hogy vállalják is a jelölést. Tóth Bertalan pártelnök és Kunhalmi Ágnes választmányi elnök már korábban bejelentette, hogy ők társelnöki „jegyespárként” indulnak, s a csapatuk is rég összeállt már.

Az elnöki posztra szintén bejelentkező Mesterházy Attila és Őri László férfi, illetve Havas Szófia női társelnökjelöltnek viszont hétfőig meg kellett jelölniük, hogy milyen „összeállításban” állnak fel a startvonalra, s pályázatukat hétfőig be kellett nyújtaniuk az MSZP megyei elnöki értekezletének. Havas Szófia leadta ugyan a csapatnévsort, ám kiderült, hogy kiszemeltjei nem vállalják a jelölést, így Horn Gyula unokahúga „elesett a csatatéren”, Mesterházy Attila pedig ilyen körülmények közt le sem adta pályázatát – tudatta az ATV.

Őri László óbudai önkormányzati képviselőről nem érkezett hír. Az „elnökjegyes-páros” által betolt trójai falóból előugró Szekeres Imre hadicsele bejött: Tóth Bertalan férfi társelnökjelölt és Kunhalmi Ágnes női társelnökjelölt rivális nélkül maradt a szombati pártkongresszuson, s a további tisztségekért sem lesz verseny.

Kapcsolódó írásaink