Belföld

Orbán Viktor is részt vett az Operatív Törzs ülésén

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán osztotta meg, hogy ő is részt vett az Operatív Törzs szombat reggeli ülésén.

Orbán Viktor is részt vett az Operatív Törzs ülésén
Orbán Viktor kormányfő (j) és Pintér Sándor belügyminiszter a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ülésén a Belügyminisztériumban
Fotó: Facebook

„Erős reggel volt, az egészségügyi védekezést tekintette át az Operatív Törzs. Az egészségügy felkészült a járvány következő hullámának kezelésére, több mint 10 ezer szabad ágyunk van, ha romlana a helyzet. A lélegeztetőkészülékek rendben vannak a kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre, tehát ellátatlanul egyetlen magyar ember sem marad, ha elkapja a vírust.” - mondta Orbán Viktor.

Objektum doboz

Arról is beszélt a kormányfő, hogy a szerdai kormányülésre előkészítettek több döntést. Érvényesíteni akarják azokat a szabályokat, amit a maszkviseléssel, a boltok, tömegközlekedési eszközök használatával kapcsolatban kidolgoztak,tisztelettel kérjük az embereket, hogy tartsák be ezeket a szabályokat, de hogy ha nem tartják be, most már szankciókat is kell hozzá kötnünk.„

Objektum doboz

„Az iskolákat tudjuk üzemeltetni, három iskolát kellett bezárnunk eddig és 16 óvodát, a többi helyen az oktatás többé-kevésbé megszokott rendben zajlik.” Október elsejétől az iskolába történő belépéskor lesz kötelező hőmérsékletvizsgálat is - mondta. 

„Közel vagyunk ahhoz, hogy a tesztek hatósági árát meg tudjuk határozni” - mondta a miniszterelnök, az árról a szerdai kormányülésen döntenek majd. Az influenza elleni védőoltást, amit önkéntesen lehet kérni, ingyenessé tudják tenni az egész országban. 

Objektum doboz

Most pedig megyek a gazdasági szakemberekkel való egyeztetésre, mert a védekezés egyik célja, hogy mentsük az emberéletet, a védekezés másik célja pedig, hogy megvédjük Magyarország működőképességét, nem béníthat meg bennünket újra a vírus - mondta végezetül a kormányfő.

Kapcsolódó írásaink

Orbán: Magyarországnak működnie kell!

ĀKarácsony levelek írása helyett a dolgával foglalkozzon - A járvány nem béníthatja meg az országot - Meg kell védeni a gazdaságot - Hatósági árasak lesznek a vírustesztek - Ingyenes lesz az influenza elleni oltás + VIDEÓ

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom