Belföld

Azonnali fertőtlenítést végez a kormányhivatal a Kamaraerdei Idősek Otthonában

Azonnali fertőtlenítést végez a fővárosi kormányhivatal a Kamaraerdei Idősek Otthonában.

Azonnali fertőtlenítést végez a kormányhivatal a Kamaraerdei Idősek Otthonában
A Kamaraerdei Úti Idősek Otthona bejárata
Fotó: Google Maps

A fővárosi kormányhivatal pénteki közleményében azt írta: a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Kamaraerdei Idősek Otthona két telephelyén, a Kamaraerdei úti és Rupphegyi úti idősotthonokban összesen 29-en fertőződtek meg koronavírussal - erről korábban csütörtök este megjelent cikkünkben írtunk, ami ide kattintva olvasható. A Kamaraerdei úti otthonban 13 gondozott és 2 dolgozó, a Rupphegyi úti otthonban 12 gondozott és 2 dolgozó érintett. 

Azt írták: a gyanú szerint a vírust egy gyógytornász vitte be az otthonba, aki 30 gondozottnak tartott gyógytornát. Egy idős gondozott elhunyt, 24 kórházban van, többségük tünetmentes, illetve enyhe tüneteik vannak. A Kormányhivatal XI. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztálya mindkét helyszínen folyamatosan jelen van, a Kamaraerdei úti otthonban az érintett „C” épületre járványügyi zárlatot rendelt el, pénteken pedig mindkét otthonban fertőtlenítést végeznek - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink

Orbán: Magyarországnak működnie kell!

ĀKarácsony levelek írása helyett a dolgával foglalkozzon - A járvány nem béníthatja meg az országot - Meg kell védeni a gazdaságot - Hatósági árasak lesznek a vírustesztek - Ingyenes lesz az influenza elleni oltás + VIDEÓ

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom