Belföld

Karácsonyék nem hajlandóak pénzt adni a taxisoknak és az idegenforgalomban dolgozóknak

A Fidesz javaslatot nyújtott be, hogy a főváros adjon pénzt a Budapesten idegenforgalomban dolgozóknak és a taxisoknak, azonban Karácsony Gergelyék elutasítják.

Karácsonyék nem hajlandóak pénzt adni a taxisoknak és az idegenforgalomban dolgozóknak
Karácsony Gergely balliberális főpolgármester
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A budapesti Fidesz-frakció a Facebookon úgy fogalmaz: Karácsony Gergely helyettesei még mindig úgy gondolják, hogy a fővárosnak nincs felelőssége és legfőképpen nincs feladata a koronavírus járvány gazdasági hatásainak csökkentése érdekében. Továbbra is hárítják a felelősséget, a fővárosi Fidesz-KDNP-frakciót pedig, amely ellenzékben dolgozik Budapesten, összekeverik a kormánnyal.

„Karácsony hallgat, helyettesei közül pedig egy sort sem írnak válaszukban arról, hogy a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került fővárosi idegenforgalomban dolgozóknak és a taxisoknak hogyan akarnak segíteni. A cselekvés helyett a fővárosi ellenzék nyakába akarják tolni a felelősséget!” - írják.

Objektum doboz

Ha a főváros a gazdasági károk enyhítése érdekében cselekedni akar, úgy a budapesti Fidesz továbbra is azt javasolja Karácsony Gergelynek, hogy különítsen el 50 milliárd forintot a járvány hatásainak kezelésére, sürgősen hívja össze a fővárosi közfejlesztések tanácsát, valamint kezdjen tárgyalásokat például a kkv szektor képviselővel, a szállodaszövetséggel, valamint az taxisok érdekképviseletével.

Mint ahogy azt Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerdán elmondta, Budapestnek van pénze, számításuk szerint 80-100 milliárd forint biztosan rendelkezésre áll úgy, hogy ebben a ciklusban nincs hitel-visszafizetési kötelezettsége a fővárosnak.

A Fidesz a Facebookon felszólította Karácsony Gergely helyetteseit, hogy „a fővárosi ellenzék kritizálása helyett dolgozzanak végre, és cselekedjenek a Budapesten élők érdekében”.

Kapcsolódó írásaink