Belföld

Fidesz-KDNP: Budapest különítsen el 50 milliárdot a gazdasági szereplők támogatására!

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója azt indítványozza, hogy a főváros a meglévő pénzéből különítsen el 50 milliárd forintot a koronavírus-járvány által leginkább sújtott budapesti gazdasági szereplők megsegítésére - közölte a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Fidesz-KDNP: Budapest különítsen el 50 milliárdot a gazdasági szereplők támogatására!
Láng Zsolt: Budapestnek van pénze, a Fidesz-KDNP számításai szerint 80-100 milliárd forint biztosan rendelkezésre áll
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Láng Zsolt elmondta, ennek érdekében egy rendkívüli közgyűlési ülés mihamarabbi összehívására kérik Karácsony Gergely főpolgármestert.

Budapestnek van pénze, a Fidesz-KDNP számításai szerint 80-100 milliárd forint biztosan rendelkezésre áll úgy, hogy ebben a ciklusban a fővárosnak nincs hitel-visszafizetési kötelezettsége - közölte.

Szorgalmazta, hogy a főváros azonnal kezdjen tárgyalásokat az érdekképviseletekkel - például a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával -, és pályázati, valamint egyéb támogatási útvonalakon kezdjen el segítséget nyújtani a legnehezebb ágazatokban működő vállalkozásoknak és az ott dolgozóknak.

A fővárosi önkormányzatnak ez „kötelező feladata”, és a jelenlegi helyzetben elkerülhetetlen - jelentette ki.

A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány által leginkább érintett szektorok a fővárosban még nehezebb helyzetben vannak, ráadásul ezek a gazdasági szereplők - például szállodák, vendéglátó- és kiskereskedelmi egységek, buszos társaságok, idegenvezetők, taxisok - komoly adófizetői voltak a városnak. Most viszont „bajban vannak, segítségre szorulnak” - mondta Láng Zsolt.

A politikus kiemelt feladatnak nevezte a gazdaság működőképességének biztosítását és a munkahelyteremtést, mert „a gazdaságnak nem szabad megállnia”.

Hozzátette, a kormány az elmúlt időszakban is mindent megtett azért, hogy a gazdasági versenyképesség és a munkahelyek megőrzése kiemelt támogatást kapjon.

Kapcsolódó írásaink