Belföld

Fidelitas: Karácsony kísérleti laboratóriumként használja a fővárost

A Fidelitas elnöke felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy "fejezze be a politikai ámokfutását".

Fidelitas: Karácsony kísérleti laboratóriumként használja a fővárost
Más egymillió lakosúnál nagyobb városokkal összehasonlítva Budapesten magas a közösségi közlekedés aránya
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Illés Boglárka keddi budapesti, az Erzsébet körúton tartott sajtótájékoztatóján közölte: eddig türelemmel várták, hogy a főpolgármester mit szeretne kezdeni a Nagykörúttal, de mostanra a Fidelitasnál is „betelt a pohár”.

Hozzátette: Karácsony Gergely kísérleti laboratóriumként használja a fővárost, ami már tavasszal látható volt, amikor rendeletekkel vezette a várost, és egysávosította a nagykörutat. Emiatt - folytatta - annak a több tízezer embernek, aki autóval jár munkába, viszi a gyermekeit az iskolába vagy óvodába, el kell viselnie a szmogot és a torlódást - mondta.

A főpolgármester megfelelő tervezés és egyeztetés hiányában hozott meg egy rendeletet, és csak azután érzékelte, hogy érdemes lenne megkérdezni az emberek véleményét - jelentette ki. Ezzel az autósokat a kerékpárosok ellen uszította és fordítva - hangsúlyozta.

A Fidelitas nevében leszögezte: nem kérnek abból, hogy Karácsony Gergely „játszadozik” azoknak az idejével, akik autóval járnak munkába.

Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke
Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Más egymillió lakosúnál nagyobb városokkal összehasonlítva Budapesten magas a közösségi közlekedés aránya, az egyéb gépjárművel közlekedést tekintve pedig a középmezőnyben található - közölte. Cél, hogy a kerékpáros közlekedés aránya nőjön, de ezt nem úgy kell elérni, hogy ellehetetlenítik az autósok életét - mondta Illés Boglárka.

A sajtótájékoztató után a Fidelitas aktivistái kérdésekkel felmatricázott palackos vizeket osztottak a piros lámpánál várakozó autósoknak. A palackokon az volt olvasható: „Téged sem kérdeztek meg róla, hogy mit gondolsz a körúti biciklisávról? Ez mindenki Budapestje?”.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom