Belföld

Több száz babazászló leng már az országban

 Hatalmas és szűnni nem akaró érdeklődés övezi a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom augusztus 23-án közzétett országos babazászló-felhívását, amelynek lényege: ha a halálról fekete zászlóval adunk hírt, miért ne ünnepelnénk a születést, az új élet érkezését babazászlóval? A felhívásra eddig is rengeteg magánszemély, és pártállástól függetlenül önkormányzatok jelentkeztek - olvasható a Három királyfi, három királylány mozgalom lapunkhoz eljuttatott közleményében,

Több száz babazászló leng már az országban
Hatalmas és szűnni nem akaró érdeklődés övezi a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom augusztus 23-án közzétett országos babazászló-felhívását
Fotó: Facebook

Több fővárosi kerület polgármestere mellett Karácsony Gergely budapesti főpolgármester is úgy döntött, kitűzi a gyermekek melletti kiállást, a családbarátságot jelképező zászlót a Főpolgármesteri Hivatalra, tudatta a Mozgalom, hozzátéve: legújabban a Miniszterelnökség bejáratánál is látható a babazászló, mégpedig mindkét verzió, a lányos rózsaszín és a fiús halványkék is.

A Miniszterelnökség épületén is lengenek a zászlók
A Miniszterelnökség épületén is lengenek a zászlók
Fotó: Facebook

„Érdemes a jövőnkre koncentrálni és megünnepelni a gyerekeket! Az egész ország és a boldogságunk szempontjából is nagyon fontos, hogy megszülessenek a kívánt gyerekek” – fogalmazott Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke az akció elindításakor.

A babazászló intézménye ugyanakkor nem újkeletű, 2011-ben Oberfrank Pál színművészé volt az ötlet, hogy az újszülött érkeztét így lehessen hirdetni. Most csupán a közintézmények irányába szólt a felhívás, amelyre örvendetesen nagyon sok visszajelzés érkezett eddig is.

A babazászlót kifüggesztő önkormányzatok folyamatosan bővülő listája itt található.

Babazászló megrendelését pedig emailben fogadja a mozgalom a [email protected] címen.

Kapcsolódó írásaink