Belföld

Varga Judit: A haza becsületének védelme nekem belülről fakad

Varga Judit a Hajónaplónak adott interjúban beszélt családról, munkáról, valamint a közösségi média használatáról.

Varga Judit: A haza becsületének védelme nekem belülről fakad
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook

Az igazságügyi miniszter úgy fogalmazott a miskolciasságról, hogy „a borsodiság egyfajta harcos öntudatot nevel az emberbe, ami aztán egész életén át elkíséri. Sajnos a térség kincseinek nagy része még mindig rejtve van, mert az elhibázott kommunista nehéziparnak köszönhetően nagyon rossz a marketingje a városnak, amiből nehéz kitörni.” 

Elmondta, hogy  a miniszteri megbízatása szolgálatnak tartja és mindent megtesz azért, hogy a kapott feladatot tisztességgel elvégezze. Amikor Brüsszelben élt, nagyon zavarta, hogy támadják az országát, így ha lehetősége van, hogy ez ellen tegyen, akkor él is ezzel. Nem véletlenül talált meg a megbízatás - mondta. 

A harcos természet, a másokért való kiállás, a haza becsületének védelme nekem belülről fakad - emelte ki Varga Judit az interjúban.

A közösségi média használatáról elmondta a miniszter, hogy: úgy látom, hogy a leendő szavazók és az állampolgárok nagy része a Facebookról tájékozódik. Már nem tudunk kizárólag MTI-hírekre támaszkodni és a híradóban megjelenni, ezért ki kellett tanulni a közösségi média használatát is.

Varga Judit kiemelte: Ma már mindkét felületre szükség van: a Facebooknak köszönhetően színeket tudunk vinni a kommunikációnkba és saját médiastratégiával rendelkezhetünk. Annak ellenére, hogy a Facebook nem hírügynökség, sokaknak ez a fő hírforrás, éppen ezért ma már a legtöbb politikus rendelkezik rugalmas, naprakész, személyre szabott csatornával - húzta alá. A cél az, hogy minél több emberhez eljussunk - mondta az igazságügyi miniszter. 

Amikor arról kérdezték, hogy miként tudja a családdal összeegyeztetni a miniszterséggel járó leterheltséget, az igazságügyi miniszter úgy válaszolt: Hozzászoktunk a férjemmel ahhoz, hogy flexibilisen álljunk hozzá a mindennapokhoz.

A sok humor, szeretet és rugalmas nevelés segíteni tud átvészelni a nehéz pillanatokat - emelte ki. 

„Mikor otthon vagyok a gyermekeimmel, az számunkra igazi minőségi idő, nekik ez az életük alapja és így szeretnek engem mint anyukájukat.”

Kapcsolódó írásaink