Belföld

Megbukott a baloldali összefogás Jászberényben

A PestiSrácok.hu írása szerint megbukott az ellenzéki összefogás Jászberényben, a jobbikos polgármester feloszlatná a testületet.

Megbukott a baloldali összefogás Jászberényben
Budai Lóránt, Jászberény jobbikos polgármestere
Fotó: Facebook/Budai Lóránt

A hírportál információi szerint Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület), a jászberényi összellenzék polgármestere a testület feloszlatását indítványozza, majd az időközi választás kiírását. Budai Lóránt szerint ugyanis nincs elégséges támogatottsága a várost vezető szivárványkoalíciónak, a testületben pedig mindennapossá vált a „politikai erőfitogtatás” - írták.

„(...) Ha ez ilyen formában folytatódik, be kell látni, hogy ez így nem működik. A megoldást abban látom, ha a testület feloszlatja saját magát, melyre az ajánlatot meg fogom tenni. Lehetnek vitáink, de ahhoz, hogy egy város működni tudjon, az alapokban egyet kell értenünk” - idézte a polgármester szavait a Pesti Srácok.

Budai Lóránt a portál szerint reményét fejezte ki, hogy a voksolás után egy többségi támogatású városvezetéssel dolgoznak majd együtt.

A cikkben hozzátették: az eset különösen érzékenyen érintheti a Jobbikot, amely - főleg Jakab Péter pártelnökké választása óta - folyamatosan veszít népszerűségéből vidéken, ahol több alapszervezetük is feloszlatta magát az elmúlt hónapokban.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom