Belföld

Komoly felhatalmazást ad a kormánynak minden idők második legsikeresebb konzultációja

Mintegy 1,8 millió ember mondta el a véleményét a járvány elleni védekezésről és a gazdaság újraindításáról az éppen lezárult nemzeti konzultációban, ez pedig nagyon komoly felhatalmazást ad a kormánynak, hogy megtegyen mindent a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

Komoly felhatalmazást ad a kormánynak minden idők második legsikeresebb konzultációja
Nemzeti Konzultáció
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Különösen sokat jelent az ilyen legitimáció akkor, amikor újabb támadások érik hazánkat a drasztikus intézkedések miatt. Ugyanis jelenleg a járvány második hullámával szembesül Magyarország, ami miatt a kormány, amelynek elsődleges célja az emberi élet és a munkahelyek megőrzése, a külföldről behurcolás elkerülése érdekében ismét lezárta a határokat.

Ahogyan arról beszámoltunk, szombaton a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára köszönetet mondott annak az 1 millió 793 ezer embernek, aki válaszolt a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szóló nemzeti konzultációra. Ennyi ember véleményét nem lehet figyelmen kívül hagyni, ez igen nagy legitimációt ad a kormány intézkedéseinek, akkor, amikor kénytelen szigorítani a védekezés érdekében. Jelenleg ugyanis a legnagyobb veszélyt a vírus behurcolása jelenti, hiszen számos európai állam nem volt képes olyan jól védekezni a járvánnyal szemben, mint Magyarország, sok államban már június elején új erőre kapott a koronavírus, miközben hazánkban volt olyan nap, amikor egyetlen új beteget regisztráltak.

Kapcsolódó írásaink