Belföld

Újabb döntéseket hozott a kormány a beutazással kapcsolatban

Magyarország Kormánya pénteki ülésén összegezte a szeptember 1-jén életbe lépett beutazási korlátozások eddigi tapasztalatait és azt a döntést hozta, hogy a magyar gazdaság zavartalan működése érdekében az üzleti célú beutazást a továbbiakban engedélyezik.

Újabb döntéseket hozott a kormány a beutazással kapcsolatban
A kormány áttekintette a járványügyi helyzetet és az ahhoz kapcsolódó intézkedéseket
Fotó: Facebook

A kormány áttekintette a járványügyi helyzetet és az ahhoz kapcsolódó intézkedéseket.

„A védekezés sikerét emberéletekben mérjük, ezért kiemelten fontosnak tartjuk a beutazási korlátozás és az általános védelmi intézkedések betartását. Most egyszerre kell gondoskodni a leginkább veszélyeztetett idősek biztonságáról, biztonságban kell tudni az iskolába járó gyermekeinket és biztosítani kell a gazdaság zavartalan működését” - írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Az ülésen az a döntés született, hogy a magyar gazdaság zavartalan működése érdekében az üzleti célú beutazást a továbbiakban engedélyezik.

Megszületett a külföldön végzett tesztekkel kapcsolatos pontosított részletszabályozás is: a kormány Magyarországra történő beutazás esetén egy alkalommal, a hazai teszttel egyenértékűnek ismeri el a schengeni tagállamban készült PCR tesztet is.

Az ülésen döntés született arról is, hogy a magyarországi sport rendezvényekre való kiutazás és beutazás szigorú feltételeit kiterjesztik a kulturális rendezvényekre is. Ami pedig a nézőket illeti, a hazánkban megrendezésre kerülő nemzetközi sportesemény, valamint kulturális rendezvény nézője csak akkor léphet be az országba, ha rendelkezik negatív PCR teszt eredménnyel, van a rendezvényre jegye, és aláveti magát egészségügyi vizsgálatnak, valamint köteles a belépést követő 72 órán belül elhagyni az országot.

A pontos szabályozás pénteken a Magyar Közlönyben kihirdetésre kerül.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom