Belföld

Városi pletykák Gyárfásról Fenyő megöletése kapcsán

Tasnádi Péter után az Amerikából hazatérő Portik Tamással történő találkozásairól faggatta a bíró és az ügyész csütörtökön Gyárfás Tamás egykori médiavállalkozót, akit a Fenyő-gyilkosság felbujtásával vádolnak.

Városi pletykák Gyárfásról Fenyő megöletése kapcsán
Számos ellentmondással és korábbi vallomásával szembesítette a bíró a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtással vádolt egykori televízióst
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Sok bűnöző megfordult a Nap Tv-ben – ezt mondta az ügyész kérdésére a Fenyő János médiacézár megöletése kapcsán felbujtással vádolt Gyárfás Tamás, a büntetőper csütörtöki tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken.

Az elsőrendű vádlott, a Nap Tv egykori producere megemlítette Boros Tamást is, akit az Aranykéz utcai merényletben robbantottak fel negyedmagával. Ő maga úgy került kapcsolatba a szervezett bűnözés egyik kulcsfigurájával, Tasnádi Péterrel, hogy amikor Gyárfás kocsiját ellopták, Tasnádi visszaszerezte azt a tolvajoktól, ehhez pedig a referenciát egy másik televíziós személyiség, Juszt László autójának korábbi „előteremtése„ jelentette.

A vádirat szerint Gyárfás először éppen Tasnádit bízta meg Fenyő megöletésével, amiért két alkalommal hat-hatmillió forintot fizetett neki: Gyárfás ezt tagadja, ő önkéntes tízmilliós kölcsönről beszél. Tasnádi a megbízást nem hajtotta végre, mutat rá a vád, azt a jelenleg fegyházbüntetését töltő Portik Tamás szervezte meg, ő bérelte fel Jozef Rohácot 1998 februárjában a végrehajtásra az ügyészség szerint.

Az ügyész azt kérdezte tegnap Gyárfástól, kitől, hogyan és mikor értesült arról, hogy a Fenyő-gyilkosság ügyében a rendőrség látókörébe került.

Az első rendű vádlott érdemben azt mondta, ez benne volt a levegőben, továbbá városi pletykákat emlegetett. Ami tény: egy magát Fenyvesinek kiadó személy ”tartom a számat, ha adsz pénzt„ alapon megzsarolta, ennek kapcsán a rendőrség 2005-ben házkutatást is tartott a Nap Tv épületében.

Gyárfás ügyvédei tanácsára 2005-ben önkéntesen vallomást tett a rendőrségen, hogy eloszlassa a ”személyével kapcsolatos városi pletykákat„.

Ezen azonban nem tett említést a most vele együtt felbujtással vádolt Portik Tamással meglévő kapcsolatáról.

Az olajszőkítés kapcsán körözött Portik 1996 végén Amerikába szökött, onnan tért vissza Magyarországra 2003-ban, amikor úgy gondolta, cselekményei elévültek. Portik először 2003. július 1-jén jelent meg Gyárfás házánál. Korábban ennek szomszédságában a Nap Tv-s producer egyik lakását bérelte.

A telefonban Gyárfást ”druszámnak„ szólította, s kért tőle két percet. A Portik által rögzített, a rendőrség által később megtalált hangfelvétel szerint Portik azt mondta: „Azt beszélik rólad, hogy Isten vagy! Te vagy a mentorom. Én megcsináltam... Egy ruppót nem kértem érte. Sokat tettem érted.”

Portik egyébként azt kérte Gyárfástól, segítsen neki abban, hogy őt (a hatóságok) békén hagyják, fejezzék be az üldözését. Később Portik úgy fogalmazott, „meg se merem mondani, hogy segítesz, mert valami összefüggést találnak köztünk”.

Az alvilág akkori vezére arról is beszélt, hogy ha Gyárfás nem segít neki, akkor „bemegy a rendőrségre, s neki (Gyárfásnak) annyi„.

Az elsőrendű vádlott azt bizonygatta, hogy ő nem segített Portiknak, ártatlan, nem bízott meg senkit Fenyő-megöletésével.

Kapcsolódó írásaink

Gyárfás továbbra is tagad minden vádat

ĀSzámos ellentmondással és korábbi vallomásával szembesítette a bíró a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtással vádolt egykori televízióst a büntetőper keddi tárgyalási napján

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom