Belföld

Harmincötezren csatlakoztak a Gyurcsány-ellenes petícióhoz

Már több mint harmincötezer aláírója van a Tiltakozzunk Gyurcsány Ferenc fenyegetése ellen! címmel megjelent petíciónak – tudta meg lapunk.

Harmincötezren csatlakoztak a Gyurcsány-ellenes petícióhoz
Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök
Fotó: MH/Purger Tamás

A petíció kiváltó oka a bukott miniszterelnök Facebook-posztja volt, amelyben a DK elnöke azzal fenyegetőzött, hogy Vidnyánszky Attila és „társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek.”

A kezdeményező, Rákay Philip lapunknak elmondta: „Ez az utóbbi évtizedek legundorítóbb politikai megnyilvánulása, bár nagy a tolongás az ellenzéki oldalról ezen a képzeletbeli dobogón. Nem lehet embereket ilyen aljas módon megfenyegetni.”

Hozzátette, ez nem csak Vidnyánszky Attiláról szól, hanem a nemzeti érzelmű vagy jobboldali művészekről, közéleti emberekről és a nemzeti oldal szavazóiról is. Minden olyan emberről, akiről Gyurcsány úgy gondolja, neki politikai ellenfele.

A kommunikációs és médiaszakember szerint nem lehet tudni, mekkora károkat okoz egy ilyen kijelentés, ám a közvetlen következményekre nem kellett sokat várni. Ami a Színház és Filmművészeti Egyetemen két napja zajlik – folytatta –, azt a fiatalok a legnagyobb meggyőződéssel és jó szándékkal teszik, ám korábbi tanáraik hátulról fűtik őket, és mosolyogva, érzelmi zsarolással érik el, hogy mindez megtörténjen. Közben pedig hátra dőlve kérnek egy kávét, és nézik, ahogy a gyerekek küzdenek a jogaikért, amelyek egyébként nem is csorbultak.

A producer biztos benne, hogy sokan fogják még aláírni Gyurcsány elleni online petíciót, bátran kiállva a véleményükért. Úgy fogalmazott, szinte percről percre nő a csatlakozók száma.

Kapcsolódó írásaink