Belföld

Fertőtlenítőszereket kaptak a debreceni bölcsődék és óvodák

A koronavírus-járvány elleni védekezésben az emberek személyes felelősségére hívta fel a figyelmet Debrecen polgármestere csütörtökön, amikor sajtótájékoztató keretében kéz- és felületfertőtlenítő-szereket adott át a tócóskeri óvodában.

Fertőtlenítőszereket kaptak a debreceni bölcsődék és óvodák
Fertőtlenítőszereket kaptak a debreceni bölcsődék és óvodák (Képünk illusztráció)
Fotó: MH

Papp László (Fidesz-KDNP) elmondta: 33 önkormányzati fenntartású óvodában és 12 bölcsődében 7600 gyereket látnak el, ezekben az intézményekben különösen fontos az átgondolt védekezés.

Valamennyi intézménybe kiszállították a kormányzati támogatásból származó fertőtlenítőszereket, az önkormányzat pedig saját forrásából minden bölcsődében és minden óvodában szenzoros kézfertőtlenítőket helyezett el - ismertette.

Papp László elmondta azt is, a szülőknek a gyermekintézményben kötelezően maszkot kell viselniük, arra kérték őket, hogy egy gyereket csak egy szülő kísérjen és maximálták az öltözőkben egyidejűleg tartózkodó szülők számát. Utóbbiról az intézményvezetők döntenek, a sajtótájékoztató helyszínén, a tócóskerti óvodában például egyszerre csak három szülő tartózkodhat az öltözőkben.

Széles Diána (Fidesz-KDNP) alpolgármester hozzátette: a fertőzés megelőzése érdekében zsiliprendszert alakítottak ki a gyermekintézményekben: a szülők csak lábzsákban és kézfertőtlenítés után léphetnek be az óvodákba, bölcsődékbe.

Hozzátette: a kormányzati támogatások mellett az önkormányzat eddig 30 millió forintot költött felületi és kézfertőtlenítő szerekre, a szociális és az alapellátási intézményekkel együtt 83 helyszínre juttatott el védőeszközöket.

Kapcsolódó írásaink