Belföld

Szocialista diktatúra

Indoklás nélkül gyámság alá helyezte az MSZP Pest megyei szervezetét Molnár Zsolt pártigazgató és Harangozó Tamás, a párt etikai bizottságának elnöke hétfő este – értesült lapunk.

Szocialista diktatúra
Molnár Zsolt, a végrehajtó
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Ahogy diktatúrában szokás, nem volt meghallgatás, magyarázat, nem közölték a sérelmet, és az „ügyeletes feljelentő” nevét sem – jelezték forrásaink.

A szeptember 4-re kiírt szövetségi küldöttgyűlést elnapolták. Az új időpontot szeptember 9-re, szerda 10 órára hirdették meg, amikor a tagok többsége dolgozik.

Mint megírtuk, a közelmúltban az országos elnökség felfüggesztette Fekete Zoltán megyei elnök és Pincehelyi Tamás elnökhelyettes párttagságát.

A kizárt tagok a társadalmi szervezeteket felügyelő ügyészséghez fordulnak. Beadványuk szerint az MSZP alapszabály-ellenesen működik, mert Tóth Bertalan elnök úgy szavaztatott elektronikusan az alapszabályt módosító kongresszusról, hogy ezt a szavazási formát a hatályos alapszabály nem tette lehetővé. Így nem lehet személyi kérdésekben szavazni, mert nem lehet a titkosságot biztosítani.

A Tóthhoz lojális emberek sorozatosan jelentik fel az elnöki posztért szintén ringbe szálló Mesterházy Attilát támogatókat Pest megyében – tudatták –, ezért kérik, hogy az ügyészség vizsgálja meg Molnár Zsolt pártigazgatói tisztségének összeférhetetlenségét a budapesti elnöki funkciójával, mert pártigazgatóként így saját magát ellenőrzi, a saját maga főnöke. Ő ellenőrzi a kerületi szervezetek taglétszámát és azok szabályszerű működését, elszámolásait is.

A párt területi szervezete a törvényes működés helyreállítását kéri az ügyészségtől. A beadvány kitér arra is, hogy a Pest megyei vezetők feljelentőivel szemben büntető- és adóhatósági eljárás van folyamatban. A Pest megyei számlagyárak kapcsán indult rendőrségi nyomozásokról elküldött kérdéseinkre a pártelnök másfél hete nem válaszol.

Kapcsolódó írásaink